Masuri tranzitorii pentru romanii care lucreaza in Germania

Masuri tranzitorii pentru romanii care lucreaza in Germania

0 125

Departamentul pentru Munca in Strainatate informeaza ca Republica Federala Germania a decis ca impune masuri tranzitorii cetatenilor romani pentru o perioada de cel putin doi ani, timp in care, accesul acestora pe piata muncii se va realiza in baza acordurilor privind circulatia fortei de munca pe care tara naostra le are incheiate cu Germania, si a legislatiei interne.
Cetatenii romani beneficiaza de acces pe piata muncii germane in aceleasi conditii ca si cetatenii celor 8 state din cele 10 state care au aderat la Uniunea Europeana in anul 2004. Aceasta apreciere se bazeaza pe prevederile Legii germane a imigratiei, conform careia, cetatenilor Uniunii Europene carora li se aplica masurile tranzitorii, comparativ cu cetatenii statelor terte, au un acces privilegiat pe piata muncii germane daca aplica pentru o slujba, pentru care este necesara o pregatire profesionala de cel putin 3 ani.
Germania mentine restrictii si in cazul detasarii lucratorilor romani in aceasta tara in urmatoarele sectoare: constructii, inclusiv domeniile care au legatura cu acesta, curatenie industriala si activitati de decoratiuni interioare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.