Masuri suplimentare privind desfasurarea examenului national de Bacalaureat

Masuri suplimentare privind desfasurarea examenului national de Bacalaureat

0 55

In vederea asigurarii unor conditii optime a examenului de Bacalaureat, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a transmis o nota prin care recomanda tuturor inspectoratelor scolare din tara aplicarea urmatoarelor masurilor care se impun in situatie de canicula:
1. asigurarea ventilatiei corespunzatoare in salile de examen, in functie de posibilitatile si dotarile spatiilor respective.
2. pentru a preintampina eventuale incidente, trebuie asigurata apa potabila in toate salile de examene atat pentru profesorii din comisii, cat si pentru candidati.
3. la nivelul tuturor centrelor de examen trebuie asigurata asistenta medicala permanenta.
4. pentru proba practica F la Educatie fizica, precum si pentru proba F la Maiestrie sportiva se recomanda sustinerea acestora incepand cu ora 7.00 a zilei de examen.
De asemenea, se recomanda ca, acolo unde acest lucru este posibil, probele sportive sa fie sustinute de catre candidati in sali de sport. In situatia in care unele dintre probelele sportive nu pot fi sustinute in sali de sport, sustinerea acestora trebuie programata in intervalele orare in care temperatura aerului permite desfasurarea lor in conditii optime. Comisia Judeteana de Bacalaureat / a Municipiului Bucuresti raspund de asigurarea asistentei autorizate pe tot parcursul desfasurarii probelor sportive.
Aceeasi nota precizeaza ca toate Comisiile de Bacalaureat Judetene/ a Municipiului Bucuresti vor monitoriza si modul de desfasurare a probelor de examen in cazul candidatilor aflati in situatii speciale si care sustin aceste probe la domiciliu sau in spital.
Masurile mentionate in nota sunt in conformitate cu art. 6 si art. 11 din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat 2008. Probele orale continua in zilele de 25 si 26 iunie cu limba si literatura materna, respectiv moderna. Prima proba scrisa (limba si literatura romana) va avea loc, vineri 27 iunie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.