Masuri pentru reabilitarea termica a blocurilor

Masuri pentru reabilitarea termica a blocurilor

0 107


Executivul a aprobat miercuri, 12 decembrie??2007, in sedinta de guvern, Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.174/2002 privind instituirea masurilor speciale pentru reabilitarea termica a unor cladiri de locuit multietajate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 211/2003.


“Prin acest proiect dorim sa impunem asociatiilor de proprietari care au beneficiat de fonduri de la buget pentru expertiza si auditul energetic al cladirilor, sa continue lucrarile de reabiltare termica. In caz contrar, vor fi obligate sa restituie la buget sumele de care au beneficiat. Am initiat aceasta masura pentru ca au fost unele cazuri in tara cand asociatiile nu au mai dorit sa continue programul, iar scopul programului este reabilitarea termica a cladirilor si nu doar auditarea si expertizarea”, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.


Prin prezentul proiect de Lege se aduc unele imbunatatiri in ceea ce priveste sursele de finantare a programului. Astfel, finantarea auditului energetic al cladirilor, al proiectarii si al executiei lucrarilor de reabilitare termica se poate face, in afara bugetului de stat, si din alte surse legal constituite. Acest lucru conduce la diminuarea efortului financiar de la bugetul de stat, implicit la cresterea numarului de blocuri de locuinte pentru care se pot aloca fonduri de la bugetul de stat pentru realizarea lucrarilor de reabilitare termica.


Deasemenea, legea introduce reguli mai ferme pentru asociatiile de proprietari care decid sa intre in acest program. Neincheierea contractelor de executie pentru lucrarile de reabilitare termica in termen de 3 ani de la aprobarea proiectelor de executie, din vina exclusiva a asociatiilor de proprietari, conduce la actionarea in justitie a acestora, intr-un termen de 90 de zile de la notificare, pentru recuperarea sumelor datorate, inclusiv a majorarilor de intarziere rezultate pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare. (sursa:MDLPL)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.