Masuri pentru cresterea sigurantei in scolile din judet

Masuri pentru cresterea sigurantei in scolile din judet

0 180


Conform precizarilor facute la conferinta de presa de joi de catre consilierul independent Iancu Vespasian Augustin, membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, acest organism va lua in dezabatere in cursul saptamanii viitoare combaterea violentei in scoli.


Datorita cresterii in intensitate a fenomenului, consilierul dand exemplu cazul extrem prezentat de media, in care un copi a fost ucis in bataie intr-o scoala din nordul Moldovei, se impun actiuni rapide si eficiente.


Pentru o perioada de timp paza unitatilor scolare a fost asigurata de gardienii publici dar, dupa ce Corpul gardienilor publici a fost desfiintat iar o parte din atributiuni au fost transferate unui nou organism, Politia Comunitara, s-a creat un gol.


Acum, prin Legea 35/2.03.2007 se fac referiri la implicarea Consiliilor judetene in siguranta unitatilor de invatamant. O solutie ar fi implicarea mai consistenta a Directiei de paza a CJ, care va putea sa faca mult mai mult decat se face in prezent si desigur cu un efort financiar mult mai scazut.


In acest context, ATOP isi propune ca saptamana viitoare, la o sedinta comuna la care vor participa reprezentanti ai Politiei Nationale, Politiei Comunitare si Inspectoratului Scolar Judetean, sa ia in discutie paza in unitatile scolare si masuri de combatere a violentei in scoli.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.