Masuri de siguranta sporite pe litoral

Masuri de siguranta sporite pe litoral

0 61

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute, la Constanta, ca a fost definitivat planul pentru asigurarea sigurantei si ordinii publice pe litoral.
In acest sezon estival, vor fi mobilizati la malul marii aproximativ 1.500 de politisti si jandarmi. „La Constanta, aproximativ 1.500 de cadre ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative vor asigura ordinea si linistea publica, precum si desfasurarea in bune conditii a traficului rutier, in perioada sezonului estival . Conform planificarii, dispozitivul de securitate va fi constituit dupa data de 19 iunie, si aproape 900 de politisti si jandarmi vor fi detasati de la diverse unitati din tara pentru a acoperi necesarul fortelor de ordine din statiunile litorale“, a declarat Cristian David.
Ministrul a precizat ca este vorba de 320 de politisti, 200 de elevi din scolile de pregatire ale MIRA si 270 de jandarmi, efectivele detasate din tara urmand sa se alature celor aproape 400 de politisti si jandarmi constanteni.

Prevenirea consumului si traficului de droguri pe litoral
In scopul prevenirii si combaterii consumului si traficului de droguri, ca un element de noutate, ministrul Cristian David a luat masura suplimentarii politistilor de la crima organizata cu 20 de ofiteri.
In ceea ce priveste asigurarea in bune conditii a traficului rutier, ministrul Internelor si Reformei Administrative a dispus sporirea efectivelor Politiei Rutiere de la nivel local cu 60 de cadre, din care un numar de 39 vor fi angajati in actuala structura, iar 21 vor proveni de la Politia Mangalia si, respectiv, Medgidia.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.