Masterplanul condamna Brasovul la stagnare

Masterplanul condamna Brasovul la stagnare

0 430
Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa protesteaza fata de excluderea Brasovului din 
Masterplanul Ministerului Transporturilor. Cu aeroportul de la Ghimbav si terminalul intermodal de cale ferata de la Feldioara lasate pe dinafara, liberalul considera ca actuala guvernare doreste stagnarea economica a Brasovului. Nicolae Vlad Popa a trimis protestul premierului, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Comisiei Europene, care a si respins Masterplanul intocmit de Guvernul Ponta.
Masterplanul pe transport intocmit de Guvernul Ponta nu are nicio referire la aeroportul international Brasov sau la intermodalul de cale ferata de la Feldioara. Popa spune ca Brasovul este un centru comercial cunoscut inca din secolul al XIII-lea si in perioada contemporana as-a facut remarcat drept centru industrial si turistic, cu o experienta recunoscuta in industria aeronautica. Autoritatile locale chiar au investit 12 milioane de euro in pista pentru aeroportul de la Ghimbav, insa Executivul nu tine cont de acest efort.
Comisia Europeana a respins masterplanul Guvernului Romaniei iar Nicolae Vlad Popa cere Executivului sa repare prejudiciul economic facut Brasovului prin acest masterplan. Pentru aceasta, senatorul liberal brasovean a trimis un protest premierului, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si reprezentantului Comisiei Europene in Romania, in care le cere includerea celor doua proiecte ale Brasovului in masterplan.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.