Mastercard facilitează în România creşterea limitei pentru plăţile contactless fără PIN

Mastercard facilitează în România creşterea limitei pentru plăţile contactless fără PIN

0 110

Mastercard facilitează în România creşterea limitei pentru plăţile contactless fără PIN, noua limită fiind de 200 de lei, faţă de 100 de lei în prezent, conform unui comunicat al companiei.
Potrivit comunicatului, în urmă cu câteva zile, Mastercard a anunţat la nivel european majorarea limitei pentru plăţile contactless fără PIN, iar acum România se alătură celor 29 de ţări în care se va aplică această schimbare, menită să îmbunătăţească experienţa de cumpărături.

Mastercard a lansat o serie de iniţiative la nivel european, care au condus la o creştere masivă a utilizării cardurilor contactless şi a dispozitivelor mobile pentru efectuarea plăţilor, astfel că 75% din totalul de tranzacţii efectuate în prezent cu carduri Mastercard în Europa sunt contactless.
Majorarea limitei de plată contactless înseamnă că deţinătorii de carduri şi comercianţii vor putea în curând să efectueze, respectiv să primească, mai multe plăţi rapid şi sigur, fără a mai fi necesară introducerea codului PIN sau utilizarea de numerar.

„Mastercard a iniţiat încă de la 12 octombrie 2018 procesul de ajustare a terminalelor de plată pentru o compatibilitate deplină cu tehnologia contactless de la 1 ianuarie 2020, înţelegând potenţialul şi importanţa acestui mod de plată. Am văzut cu toţii cât de rapid au adoptat consumatorii plăţile contactless ca modalitate preferată de plată zilnică, dat fiind că la finalul ultimului trimestru din 2019 peste 9 din 10 tranzacţii realizate cu cardurile Mastercard erau contactless. Aceste măsuri reflectă ritmul în care se schimbă comportamentul utilizatorilor, asigurându-le totodată siguranţă, confort şi rapiditate, într-o lume aflată în schimbare accelerată”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

În timp ce multe ţări adoptă permanent noile majorări a limitei pentru plăţi contactless, altele pun în aplicare creşteri temporare ale limitei, pentru a-şi ajuta cetăţenii să plătească mai uşor în această perioadă dificilă. Toţi cei care se aliniază schimbării vor beneficia de susţinerea completă din partea Mastercard pentru garantarea unei implementări rapide şi sigure, fie că este vorba despre o modificare permanentă sau de una temporară.

„Mastercard a promovat dintotdeauna beneficiile plăţilor contactless, care asigură cea mai sigură, simplă şi rapidă modalitate de plată. Acest anunţ înseamnă că cei care folosesc deja tehnologia contactless beneficiază de o şi mai mare libertate, într-un mod pe care şi-l doresc, dar şi că le va oferi oamenilor un sprijin suplimentar în gestionarea provocărilor zilnice cu care se confruntă”, a adăugat Cosmin Vladimirescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.