Maslinele verzi cu ton contin aditivi nocivi

Maslinele verzi cu ton contin aditivi nocivi

0 56

Maslinele verzi Manzalla umplute cu pasta de ton contin o serie de aditivi alimentari extrem de nocivi daca sunt consumati in cantitati mari.
Conform datelor ce apar tiparite pe eticheta acestui produs, acesta are in compozitie: apa, masline, umplutura 6% (ton. stabilizator alginat de sodiu E401), sare, potentiator de gust glutamat monosodic E621, corectori de aciditate :acid lactic E 330 si acid citric E270, antioxidant acid ascorbic E300, aroma de ton.
In urma analizelor realizate de psecialisti, maslinele verzi umplute cu pasta de ton au un continut ridicat de sare, de care trebuie sa se tina cont pentru a nu se depasi un consum zilnic de 5-6 grame, ne atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Densitatea energetica a produsului este medie. S-a observat ca tonul poate fi alergic pentru persoanele sensibile.
De asemenea, E621 — glutamat monosodic – are o serie de efecte adverse. Numerosi oameni de stiinta au demonstrat ca poate genera sindromul bucatariei chinezesti. Acesta se manifesta prin dureri de cap, slabiciune, senzatii de arsura in ceafa si antebrat, greata, modificari de ritm cardiac, respiratie dificila, crize de astm. Mai mult, s-a demonstrat ca este neurotoxic.
Alginatul de sodiu, E401, poate diminua asimilarea substantelor minerale si a altor nutrienti in intestin.
In conluzie, produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de maladii hepato-renale, hipertensivilor, celor cu afectiuni neurodegenerative si cardiovasculare, celor cu status proinflamator sistemic.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.