Mascota Eurovision 2010

Mascota Eurovision 2010

0 93

Mascota Eurovision 2010
Marti, 2 februarie, s-a desfasurat la TVR jurizarea machetelor inscrise la concursul Creeaza mascota Eurovision 2010 in Romania!. Si cum Selectia Nationala a concursului Eurovision 2010 este un eveniment coprodus in premiera de Televiziunea Romana si ziarul Adevarul, din juriu au facut parte reprezentanti ai ambelor institutii: Marina Almasan, coordonatoarea proiectului Eurovision 2010 si Alexandru Catalan, director de comunicare Adevarul Holding, alaturi de specialisti pe partea de scenografie, videografica, productie artistica si realizare de materiale promotionale.
La concurs s-au inscris peste 300 de lucrari trimise de concurenti de toate varstele (de la 7 la 64 de ani), din intreaga tara. Dupa studierea atenta a tuturor lucrarillor, juriul a decis ca cea mai buna propunere de mascota este „Eurovi-Zana“, realizata de Carmen Dumitrescu Stefania, din Bucuresti. Astfel, autoarea a castigat premiul de 500 de euro pus in joc, iar creatia sa, dupa ce va suferi mici modificari, va avea un rol aparte in Selectia Nationala Eurovision 2010 si va insoti echipa Romaniei la Oslo, la Finala Eurovision.
La TVR se desfasoara filmarile la videoclipurile celor 16 finalisti, ce vor fi ulterior difuzate atat online, cat si la televizor.
Finala nationala Eurovision va fi prezentata de Horia Brenciu si Valentina Pelinel si pentru prima data se va desfasura in afara platourilor televiziunii publice. Potrivit Marinei Almasan, TVR se afla, in prezent, in negocieri cu Circul de Stat, unde se doreste punerea in scena a unei competitii cu public platitor, unde concurentii sa poata experimenta „pe viu” atmosfera de concurs, inaintea evolutiei pe scena de la Oslo.
Stiri detaliate, inregistrari si relatari despre/de la evenimentele legate de Selectia Nationala Eurovision pot fi aflate accesand adresele de site speciale ale celor doi coproducatori : www.tvr.ro/eurovision si www.adevarul.ro/eurovision.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.