Masa de Paste = un salariu minim pe economie

Masa de Paste = un salariu minim pe economie

0 84
O masa imbelsugata de Paste costa o familie medie un salariu mediu pe economie. Chiar daca pretul verdeturilor si al legumelor nu va creste pana de Paste, kilogramul de carne de miel nu se va da cu mai putin de 30 de lei. Ouale, cozonacul, pasca si vinul rosu vor incarca si ele nota de plata. Cei mai multi brasoveni se vor multumi cu  o pulpa de miel si cate putin din bunatatile traditionale.
Un miel de 10-12 kilograme va costa aproximativ 300 de lei. La stana, kilogramul de miel in viu se vinde cu 15 lei. In magazine, insa, ajunge si la 30 de lei kilogramul, cu 20% mai mult fata de anul trecut. In conditiile acestea, cei mai multi spera sa aiba bani sa puna macar o bucatica de friptura de miel pe masa si cate putin din tot ce mai trebuie.
Ouale costa de la 40 de bani pana la 70 de bani bucata, iar pretul va ramane acelasi si de Paste, promit producatorii. Nici pretul verdeturilor nu va creste pana la Paste, spun legumicultorii. O legatura de ridichi costa un leu, salata – doi lei bucata, iar ceapa verde se vinde cu 1 leu legatura. Kilogramul de cozonac sau pasca se vinde cu aproximativ 20 de lei. Un calcul facut de specialistii din industria alimentara arata ca o masa de Paste plina cu de toate ar putea costa aproximativ 700 de lei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.