Marul cu viermi al discordiei

Marul cu viermi al discordiei

0 183

Este clar ca nu Elena Udrea e cea care dezbina, de fapt, coalitia actuala de la guvernare, insa ea precis este viermele din marul care se rostogoleste intre cele doua partide de la guvernare. Este clar care sunt cauzele certurilor dintre pesedisti si pedelisti: un orgoliu exagerat din partea celor din urma, pe fondul unui amestec permanent al unui presedinte complet lipsit de echidistanta, asa cum a jurat sa fie. De fapt, cu cine nu s-a certat PD-L-ul, de cate ori a fost combinat la guvernare? A rezistat vreo coalitie cu ei, maestrii zazaniilor?
Chiar daca asa parea la inceput, de data asta au dat peste o formatiune politica mai puternica, totusi, decat cele precedente si, chiar daca la inceput parea cuminte si supusa, acceptand ministere mai blande – exceptie face MAI – uite ca scenariul lui Basescu nu poate fi transpus pe pelicula pentru ca nu se gaseste decorul potrivit. Iar „oamenele” basesciene, este drept, in folosul partidului, dar si dintr-o proasta mandrie de marire, au cam dat-o in bara, nemaivorbind de unele exemplare – vezi, de pilda, Berceanu – care intotdeauna au adus pagube tarii cand s-au aflat prin posturi ministeriale. Iar pentru PD-L, ca sa ajunga la fripturica guvernarii, alta varianta decat mimarea unei cooperari cu PSD nu a existat. Daca nu ar fi ajuns la ciolan, Basescu ar fi fost terminat ca presedinte.
In ce ii priveste pe social-democrati, banuiesc coalizarea lor cu basescienii doar in scopul distrugerii acestora prin erodarea imaginii lor, si astfel atingerea unui anume tel: Geoana presedinte, dupa care marginalizarea completa a PD-L, chiar si pana la disparitie.
Si din aceste motive, dar si pentru ca exista ceva bataie de joc fata de lege in administrarea banilor din bugetul unor ministere cu portofolii detinute de pedelisti, au aparut comisiile: mai intai Ridzi, iar acum Udrea. Aproape ca se poate spune despre acestea doua ca seamana cu hotul prins in flagrant. Si prin asta nu pretind ca am spus totul, dar nici plictisitor nu doresc sa devin, caci as repeta chestiuni arhistiute si simtide de fiecare cetatean al acestei tari pe spinarea sa. Cel care neaga o cadere, in ansamblu, ori nu are discernamant, ori ii place sa minta din interes obscur.
In acest context, Comisia de ancheta in cazul ministrului Turismului se intruneste astazi.
Democrat-liberalii au deschis subiectul ieri, in sedinþa Coalitiei, si au cerut ca discutiile sa aiba loc doar intre partenerii de guvernare. PSD a semnat insa, alaturi de PNL, infintarea comisiei de ancheta a ministrului Turismului. Si zic despre asta ca este ceva normal, cand tu, Basescu & comp., il strangi de atata vreme pe Nastase – personaj de prim-plan in PSD – cu termopanele de oua, ca sa dau doar cel mai cunoscut exemplu.
Astfel, Comisia parlamentara de ancheta in cazul Elenei Udrea se reuneste astazi, in prima sedinta, pentru a stabili structura de conducere, regulamentul de functionare, dar si programul de lucru. Tot maine, deputatii ar urma sa hotarasca si cand o vor chema la audieri pe Elena Udrea sa le ofere explicatii despre campania de promovare a turismului romanesc, Romania, The Land of Choice.
Pedelistii se opun, mai pe fata, mai pe dos, lucrarilor si existentei comisiei, pentru ca simt anumite dezvaluiri si gainaturi pe decolteul Elenei Udrea, care inca se tine batoasa si azvarle cu generalitati acuzatoare, dar fara consistenta de dovezi irefutabile, cum s-ar putea gasi la ea.
In plus, Elena Udrea nu este Ridzi, ca sa fie lasata de izbeliste, ci este protejata lui Traian Basescu, cel caruia i se ineaca, nava dupa nava, si flota politica. De aici toate aceste evenimente si schimbari, de la o zi la alta, a declaratiilor de intentie, care in niciun caz nu trebuiesc luate drept bune si reale.
In context: democrat-liberalii au anuntat ca nu vor participa la sedintele comisiei de ancheta in cazul Udrea, ceea ce ar fi doar o furtuna intr-un pahar cu apa. La fel de razboinici au fost si in cazul Ridzu, la inceput, ca apoi sa bage coada intre picioare. I(ar aceasta neparticipare poate insemna bazaitul mustei de pe caciula, caci daca s-ar sti fara pata nici nu s-ar mai opune acestor anchete.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.