Martisoare din gunoaie realizate de ecologisti

Martisoare din gunoaie realizate de ecologisti

0 202

Martisoare de toate felurile vor invada pietele si strazile tuturor localitatilor din intreaga tara. Celebrarea primaverii se face oferirea acestui simbol al reinvierii naturii la viata.
Ecologistii au hotarat ca acesta ar fi un bun pretext pentru a readuce in atentia opiniei publice problema deseurilor care trebuie reciclate conform unor norme bine stabilite.
Materia „prima” pentru confectionarea acestor martisoare este inedita. Practic, din gunoiul menajer au fost alese cateva obiecte si materiale care ar putea fi refolosite pe post de martisor: doze din aluminiu, capace din plastic, dopuri de pluta, ziare sau cartoane vechi. Cu putina inspiratie, au fost realizate atat modele clasice precum trifoiul cu patru foi, potcoava sau cosarul, cat si modele proprii.
Asociatia EcoAssist organizeaza, duminica, 1 Martie, intre orele 16.00 si 20.00, o expozitie de martisoare lucrate “din gunoi”, in incinta Laptariei lui Enache din Bucuresti. Iar artista Ina Ella Cherim propune, cu aceeasi ocazie, un show de moda cu rochii realizate din ziare citite si ambalaje din hartie folosite.
O idee neobisnuita a unui membru al asociatiei, aceea de a realiza aranjamente de “Ghiocei la doza”, reprezinta motivatia pentru care EcoAsisst a lansat un apel public in luna februarie, pentru colectarea de doze din aluminiu de la consumatorii responsabili.
S-au alaturat eforturilor creative ale asociatiei artista I.N.I. Tree, artista Ina Ella Cherim din Constanta si forumul de artisti VisualArt.
Forumul de artisti VisualArt a lansat un concurs intern pentru dublarea martisoarelor din deseuri ale voluntarilor cu cele lucrate de artisti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.