Marți, trei ceasuri rele pentru Allen Coliban și pentru Spitalul Regional brașovean

Marți, trei ceasuri rele pentru Allen Coliban și pentru Spitalul Regional brașovean

0 54

Cum o năpastă nu vine niciodată singură, venirea lui Allen Coliban la cârma Primăriei Brașov a avut ca o primă consecință implementarea incompetenței și neputinței în politica edililor brașoveni.
După ce s-a rotunjit pe facebook cu măreața realizare a Studiului de Fezabilitate al Spitalului Regional Brașov, la care urmau să fie arondate și județele Harghita și Covasna, iată că printr-un ordin al ministrului Sănătății, publicat în MO al României marți, 23 noiembrie, spitalului brașovean i se decuplează județul Harghita, care este arondat Centrului Universitar Tîrgu Mureș. Evident din considerente de ordin etnic, dar și medical.

Un nou studiu, o nouă abureală, un nou început pentru Brașov în 2024
Prin această desprindere a unui județ, întreg Studiul de Fezabilitate al regionalului brașovean trebuie refăcut, pentru că se modifică numărul de pacienți prezumați în studiu.
Prin urmare este exclus ca Ministerul Sănătății să aprobe acest studiu, conform parteneriatului încheiat în 2020 cu Primăria Brașov și cu Consiliul Județean Brașov.
Reducerea numărului pacienților înseamnă și modificarea indicatorilor tehnico-economici cu care este prins regionalul brașovean în strategia medicală națională, nebugetată încă.
Retragerea Harghitei este posibil să fie urmată și de cea a Covasnei, ceea ce ar pune cruce Spitalului Regional Brașov, aspect pe care neghiobul de Coliban nu pare să-l fi luat în considerare.
I-ar mai rămâne gogorița noului Spital de Infecțioase pe care să ne-o fluture trotinetist pe facebook, și acela un pod prea îndepărtat pentru Coliban.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.