Marti se incheie Concertele estivale de orga

Marti se incheie Concertele estivale de orga

0 109
Concertele estivale de orga de la Biserica Neagra au ajuns aproape de final. Concertul care va inchide aceasta stagiune aniversara, respectiv cea cu numarul saizeci, va avea loc in data de 25 septembrie incepand cu ora 18.00. Amintim ca primul concert a avut loc pe 5 iunie. De atunci, in lunile iunie si septembrie, concertele au avut loc in fiecare zi de marti, iar in lunile iulie si august doritorii au avut ocazia de a asculta  concertele de orga in zilele de marti,  joi si sambata.
Acest eveniment care reprezinta finalul unui sezon dedicat muzicii ii va aduce din nou in fata publicului pe organistii brasoveni Paul Cristian, Hans Eckart Schlandt si Steffen Schlandt. Astfel, cele trei orgi – orga din Bunesti, orga Hesse si orga Buchholz (orga mare) – vor canta pentru ultima oara in cadrul stagiunii din acest an.
Stagiunea din acest an a reconfirmat faptul ca Biserica Neagra este un punct de reper pentru muzica de orga de la noi din tara. Prezenta medie de o suta optzeci de persoane per concert, precum si cei aproximativ 2500 de participanti din Piata Sfatului de la concertul aniversar Viv’Arte, ne bucura si ne onoreaza”, a declarat organistul Eckart Schlandt, coordonatorul stagiunii estivale.  
La finalul concertului, cei prezenti vor avea ocazia de a vedea mai de aproape a patra orga ce va putea fi auzita din luna octombrie in biserica. Este vorba despre orga din Rupea, aflata in faza finala a restaurarii.
Acest ultim concert al stagiunii estivale de orga nu repreziinta si finalul activitatilor muzicale din Biserica Neagra pentru anul 2012,  sustine Beniamin Ghegoiu, specialist in Relatii Publice al Bisericii Evanghelice din Romania – Parohia Brasov.
Urmatorul eveniment important, spune acesta, va fi festivalul de Musica Coronensis ce se va desfasura in perioada 10 – 14 octombrie 2012 si care va promova si in acest an muzica si compozitorii brasoveni.
 
Iulian Rinder
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.