Marti 24 iulie, Corul de Baieti de la TIFFIN SCHOOL din Londra...

Marti 24 iulie, Corul de Baieti de la TIFFIN SCHOOL din Londra va concerta la Brasov

0 132

Corul va sustine un concert la Brasov cu ocazia Zilelor Brasovului. Concertul va avea loc la Biserica Neagra, marti ?24 Iulie, ora 18.00 si va avea ca tema Muzica Corala Englezeasca de Catedrala din???Perioada Renasterii si de Astazi,? Compozitori, Byrd, Tippett, Tavener


?


?


Repertoriul:


Gaudeamus omnes (Byrd)


Kyrie din Mass pentru cinci voci (Byrd)


Steal Away din A Child of our Time (Tippett)


The Lamb (Tavener)


Gloria din Mass pentru cinci voci (Byrd)


Nobody Knows din A Child of our Time (Tippett)


Go Down, Moses din A Child of our Time (Tippett)


Justorum animae (Byrd)


Sanctus si ?Benedictus din Mass pentru cinci voci (Byrd)


A Child’s Prayer (Macmillan)


By and By din A Child of our Time (Tippett)


The Tyger (Tavener)


Deep River din A Child of our Time (Tippett)


Agnus Dei din Mass pentru cinci voci (Byrd)


Song for Athene (Tavener)


?


?


Prezentare


Corul de Baieti de la TIFFIN SCHOOL din Londra


Director, Simon Toyne


?


Inca de la infiintarea sa, in 1957,? Corul de Baieti Tiffin este unul dintre putinele coruri din scolile de stat care s-au aflat permanent in fruntea scenei muzicii corale din Marea Britanie. I s-au incredintat premiere ale operelor realizate, printre altii, de John Gardner, Christopher Brown, Elizabeth Poston si Antony Pitts, a facut o serie de inregistrari pentru cele mai faimoase case de discuri si a sustinut frecvent concerte si turnee in anglia si in multe alte tari.


?


Corul Tiffin a lucrat cu toate orchestrele din Londra si concerteaza cu regularitate impreuna cu Opera Regala din Londra, fiind dirijat, printre altii, de Sir Colin Davis, Bernard Haitink, Lorin Maazel, Sir Simon Rattle, Antonio Pappano si Richard Hickox.Angajamente recente au inclus interpretari indelung aplaudate: Carmen ?si ?Visul Unei Nopti de Vara,? la Sala Operei Regale, Covent Garden, Boris Godunov cu Bolshoi Opera, interpretari din ?War Requiem ?(Britten) alaturi de Vladimir Ashkenazy, Kurt Masur si Richard Hickox, precum si doua concerte a capella ?la Festivalul Spoleto – 2006.


?


Corul a facut inregistrari notabile: Simfonia a Opta de Mahler cu Klaus Tennstedt, care a fost nominalizat pentru un Premiu Grammy, ?Il Trittico (Puccini), Werther (Massenet) si Tosca (Puccini) pentru EMI si Antonio Pappano, Billy Budd (Britten) cu Orchestra Simfonica din Londra si Richard Hickox, (Simfonia a Treia de Mahler) cu ?Philharmonia and Benjamin Zander, precum si ?War Requiem – de Britten –? cu Orchestra Filarmonica din Londra si Kurt Masur.


?


Planurile pentru 2007/08 includ Carmina Burana cu Orchestra Simfonica din Londra si Richard Hickox, Mahler 3 cu ?Orchestra Filarmonica din Londra si Gennadi Rozhdestvensky la Sala Regala de Concerte pentru Festivaluri,


inregistrarea lucrarii Owen Wingrave (Britten) pentru Richard Hickox si Chandos Records, si interpretarea operei? ?Visul Unei Nopti de Vara,? la Sala


Operei Regale.


?


?


Tiffin School este o scoala de stat si Colegiu Specializat in Arte Interpretative


din Kingston-upon-Thames.? Aproape toti cei 1200 de elevi (baieti) canta la un instrument si peste 100 studiaza muzica instrumentala la nivel profesional.


Scoala Tiffin a fost indeaproape conectata la procesul de formare si dezvoltare a Teatrului National de Muzica pentru Tineret. Un mare numar de membri ai corului au obtinut burse la Oxford si Cambridge, cantand in corurile de la King’s College, St John’s College si New College.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.