Marti 13, 3 ceasuri rele si 447 de parlamentari buni

Marti 13, 3 ceasuri rele si 447 de parlamentari buni

0 60

Deputatii si senatorii sunt, oricum, o specie profesionala care castiga mai mult daca nu vine la serviciu decat daca semneaza condica la Parlament. In cazul unora, ar fi fost si inca este mai bine pentru toata lumea daca n-ar mai da deloc pe la locul de munca. Astazi, 13 octombrie, insa, neprezentarea la serviciu este, potrivit tarifelor pietei parlamentare, cel mai rentabila. 25.000 de euro, zice fostul ministrul Ludovic Orban ca ar face statul acasa al parlamentarilor din Opozitie la votarea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc, initiata de PNL si UDMR si sustinuta declarativ de PSD. Fost sef la Transporturi, o fi stiind Orban ce spune despre migrarile politice si tarifele schimbarilor de macaz, prin care aceiasi parlamentari opozanti ar fi momiti chiar cu 200.000 de euro sa sara de pe linia partidului si sa apuce pe ecartamentul Puterii.
Este, cu siguranta, cea mai scumpa motiune de cenzura de pana acum si prima care ar trece de cand cu democratia pe la noi, unde rolul motiunilor a fost intotdeauna decorativ, un moft al Opozitiei pe care Puterea nu s-a sinchisit niciodata sa-l bage in seama.
Celebrul refren al lui Florin Chilian ,,Fa-te deputat, Sandele!” nu mai suna astazi, 13 octombrie, atat de zeflemitor pe cat si-a propus cantautorul. 25.000 de euro pentru cateva ore de chiul de la serviciu sunt o invitatie irezistibila de a alege meseria de …ales.
Cu tarife de tradare sau fara, cu unguri intelesi pe sub mana cu pedelistii sa faca non combat in Parlament, liberali si social-democrati arvuniti pe sub tejghea sa treaca de partea dusmanului, sceneta Motiunea de astazi are toate ingredientele unui spectacol reusit. Cu suspans cat incape si un varf de cutit butaforic de tradare.
Marti 13, 3 ceasuri rele si 447 de parlamentari buni. 173 de partea Guvernului, 274 opozanti teoretic, pana la proba practica a incasarii mitei despre care se barfeste. Premiera Motiunea va beneficia si de aportul regizoral discret al lui Traian Basescu, care se va introduce in scena in postura de Zeus ex machina, pentru a forma – daca motiunea trece – un guvern de tehnocrati, de pedelisti minoritari sau orice alta strutocamila din menajeria politica va gasi domnia sa de cuviinta.
Nu ratati cel mai tare spectacol din stagiunea scurta preelectorala. Care se joaca cu urna deschisa. Plata peste 40 zile, pe 22 noiembrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.