Marsul Postasilor la Colegiul Saguna

Marsul Postasilor la Colegiul Saguna

0 487

Nu mai putin de 55 de postasi s-au intrecut in weekend in curtea Colegiului National Andrei Saguna la competitia Marsul Postasilor. Intrecerea de traditie a ajuns anul acesta la cea de-a 36-a editie. Barbatii au avut de parcurs 10 ture ale terenului de sport iar fetele sase.

Nu mai putin de 55 de postasi s-au intrecut in weekend in curtea Colegiului National Andrei Saguna la competitia Marsul Postasilor. Intrecerea de traditie a ajuns anul acesta la cea de-a 36-a editie. Barbatii au avut de parcurs 10 ture ale terenului de sport iar fetele sase. Castigatorii vor merge la faza nationala si poate chiar la cea balcanica a marsului.

Distanta impusa prin concurs nu a fost mare in comparatie cu traseele de peste 10 kilometri pe care unii postasi le parcurg zilnic. Mai ales ca duc si geanta plina cu corespondenta, care cantareste peste 10 kg.

Cursa a fost binevenita si pentru veteranele meseriei care, la aproape 60 de ani, parcurg zilnic zeci de km pe jos.

Pentru unii postasi nu doar traseul lung este marea provocare ci si specificul zonei. Este si cazul lui Vasile Dalea – postas pentru zona Garcini din Sacele.

Primii postasi brasoveni care au trecut linia de finish au fost selectati pentru a participa la faza nationala a Marsului Postasilor si poate se vor califica pentru Balcaniada.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.