Mars ROZ impotriva cancerului la san – organizat la Brasov

Mars ROZ impotriva cancerului la san – organizat la Brasov

0 153

Lupta impotriva cancerului la san este sarbatorita joi, 1 octombrie 2009, si la Brasov.
Asociatia Bolnavilor de Cancer, in parteneriat cu Fundatia Renasterea si Centrul Cultural Reduta, organizeaza „Marsul Roz” pentru a marca Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului la San.
„Astfel, pe 1 octombrie, imbracati-va in roz, puneti-va o esarfa de culoare roz sau o floare roz si veniti la ora 18.30, la cladirea „Modarom”, pentru a porni in mars pe strada Muresenilor, Piata Sfatului pana la Centrul Cultural „Reduta”, care va fi iluminat in roz”, anunta organizatorii. In sala Arcadia cei prezenti vor primi informatii si sfaturi de la medicii invitati. Acest proiect este parte a initiativei mondiale de iluminare in roz a unei cladiri-monument, ca un gest simbolic afiliat luptei impotriva cancerului la san.
In ziua de azi, 1 din 8 femei risca sa fie diagnosticata cu cancer la san. Descoperit la timp, cancerul la san poate fi tratat.
Avon Romania organizeaza in fiecare an, in Bucuresti si in tara, pe 1 Octombrie – Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului la San, „Marsul Roz” al carui scop este atragerea atentiei opinie publice privind riscurile si masurile de preventie in cazul cancerului la san.
Aceasta campanie educativa pledeaza in favoarea diagnosticarii la timp a cancerui la san si a responsabilitatii privind grija pentru propria persoana, pornind de la faptul binecunoscut ca aceasta boala necrutatoare afecteaza nu numai femeia, ci si familia si comunitatea in care traieste, prin consecintele sale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.