Mars pentru copiii cu autism

Mars pentru copiii cu autism

0 560
Impreuna pentru drepturile copiilor nostri! Asa au marsaluit parintii copiilor cu autism si  voluntarii pe traseul Modarom- Piata Sfatului. A fost doar una dintre manifestarile organizate de Asociatia „Copiii de Cristal” de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. In Romania, persoanele afectate de tulburari din spectrul autismului au mare nevoie de asistenti bine pregatiti, de materiale dar mai ales de integrare in scoli si pe piata muncii.
Activitatile organizate de asociatia brasoveana care sprijina persoanele cu tulburari din spectrul autismului s-au incheiat astazi, de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. De la ora 11.00, voluntari, parinti si persoane cu autism au participat la un mars pe traseul Modarom-Piata Sfatului. Apararea drepturilor acestor persoane si acceptarea lor au fost principalele mesaje transmise de participanti.
Pe langa voluntarii care merg la centru, ieri le-au fost alaturi si studenti, care cred ca micutii cu autism sunt foarte speciali, foarte iubareti dar in acelasi timp traiesc in lumea lor La finalul marsului, au fost eliberate zeci de baloane albastre cu heliu. Aceeasi culoare au capatat miercuri seara Primaria, Casa Sfatului si Cetatuia, iar in aseara, tot de la ora 20.00, institutiile au fost iluminate din nou in albastru. Ziua Internationala de Constientizare a Autismului s-a incheiat la Brasov cu un spectacol pentru beneficiarii asociatiei, sustinut de Grupul Vocal Anatoly si Cvartetul Gaudeamus pe scena Centrului Cultural Reduta, unde vor urca si tinerii si adultii beneficiari ai Asociatiei „Copiii de Cristal”.
Structurile Ministerului Sanatatii, Educatiei sau Muncii se implica foarte putin in ajutorarea acestor persoane. In Romania a durat foarte mult pana sa se accepte ca si tinerii si adultii romani sunt afectati de autism; abia la jumatatea anului trecut acestia au putut primi protectie sociala, cu ajutorul Federatiei pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in spectrul autist.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.