Marko la o cafea cu Tokes inainte de concediu

Marko la o cafea cu Tokes inainte de concediu

0 62

?


In prima zi din aceasta saptamana, la Cluj-Napoca, cei doi lideri, politic – Marko Belo si religios-politic, Laszlo Tokes, ai comunitatii maghiare, vor discuta despre mult trambitata lista maghiara pentru europarlamentare.


Strategia de publicitate gratuita pe care o practica UDMR are succes. Prezenta pe micile ecrane, la radio sau in presa scrisa a depasit demult normalitatea. Explicabila pana la un punct, vacanta si lipsa de subiecte, aceasta tendinta de excesiva mediatizare are si un scop foarte bine definit – scoaterea din inertie a electoratului maghiar. Fara o prezenta serioasa la vot atat UDMR cat si Laszlo Tokes nu vor avea nici o reprezentant nici in Parlamentul european si, in situatia in care se va ajunge la votul uninominal, nici in Parlamentul de la Bucuresti.


Liderul UDMR Marko Bela a avertizat duminica ca discutiile pe care le va purta ?cu episcopul reformat Laszlo Tokes pe tema participarii pe lista comuna la alegerile europarlamentare vor fi un esec daca se vor desfasura sub semnul conditionarilor.


Desi ultimele sondaje de opinie au plasat UDMR sub pragul de 5%, Marko Bela sustine ca UDMR are o cota de 5%.


Practic liderul politic nu vrea sa riste si incearca sa evite „decesul asociatiei”, motiv pentru care, alaturi de ceilalti liderii ai UDMR, a decis includerea episcopului pe lista.


Se evita astfel atat concurenta (nostalgia partidului unic se regaseste cel mai bine la UDMR) cat si scurgerea votului catre Tokes, episcopul se bucura, in continuare, de simpatia maghiarilor.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.