Marko Bela: Vom iesi de la guvernare cand masurile coalitiei nu …

Marko Bela:
Vom iesi de la guvernare cand masurile coalitiei nu …

0 83

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa va iesi de la guvernare aunci cand deciziile coalitiei nu vor mai corespunde cu directia si cu programul UDMR. „Noi nu vom mai merge in guvern atunci cand eventual va aparea o situatie cand nu se adopta solutia corecta intr-o problema majora. Cu alte cuvinte, atunci cand masurile luate de coalitie sau de guvern nu coincid cu directia urmarita de UDMR, cu programul UDMR”, a precizat Marko Bela.
El n-a dorit sa exemplifice care ar fi astfel de masuri cu care UDMR n-ar fi de acord, dar a mentionat ca pana in acest moment, nu au aparut astfel de situatii „si de aceea nu s-a pus problema iesirii din guvern”.
Marko Bela a mai spus ca masurile luate pana acum de guvern au fost necesare, dar ca de acum incolo trebuie sa fie adoptate si masuri de relaxare economica.
Marko Bela a participat, joi, la Cluj-Napoca, la consfatuirea inspectorilor scolari maghiari, consfatuire intitulata „Problemele actuale ale invatamantului maghiar din Romania la inceputul anului scolar 2010-2011”.
La intalnirea organizata de Departamentul pentru invatamant al Prezidiului Executiv al UDMR au fost prezenti si presedintele executiv al Uniunii, Takács Csaba, vicepresedintele executiv pe probleme de invatamant, Lakatos András, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Király András, si Szõcs Domokos, director de cabinet in acelasi minister.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.