Marko Bela: UDMR e la guvernare in HARCOV

Marko Bela: UDMR e la guvernare in HARCOV

0 177

UDMR considera ca in judetele Covasna si Harghita se afla “la guvernare”, desi Uniunea nu mai face parte din Guvernul Romaniei, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
Liderul UDMR, Marko Bela, aflat joi la Arcus, in judetul Covasna, a apreciat ca recentele vizite ale ministrilor din Cabinetul Boc in Covasna si Harghita sunt privite de catre UDMR ca un “parteneriat”, Uniunea nesimtind ca ar fi in pericol de a-si pierde electoratul din aceste judete.
Marko Bela a subliniat ca UDMR nu e intr-o competitie cu reprezentantii Guvernului ci intr-un “parteneriat” ce sustine dezvoltarea judetelor Covasna si Harghita.
“Impreuna cu colegii mei, am fost la Cotroceni, da o dicutie cu domnul Traian Basescu, unde am clarificat ca nu in competitie cu UDMR, ci in parteneriat cu UDMR, concepe si domnia sa impunerea, in continuare, a unor proiecte de dezvoltare infrastructurala in cele doua judete”, a explicat Marko Bela.
Presedintele UDMR a mai aratat ca nici nu ar exista o alta solutie, deoarece, chiar daca UDMR se afla in prezent in opozitie, in judetele Covasna si Harghita se afla defapt “la guvernare”, conducand administratiile locale. Marko Bela a mai subliniat ca aceasta situatie include si o responsabilitate pentru cele doua judete, pe care UDMR si-o asuma.
“Se reproseaza ca UDMR este unicul reprezentant al maghiarilor din Romania… Da, fiindca noi am fost singurii care am avut si avem o oferta si un program pentru comunitatea maghiara din Romania. Daca vor incerca si altii acest lucru, nu avem nimic impotriva”, a mai aratat Marko, facand referire la desele vizite din ultima vreme ale ministrilor PD-L si PSD in Secuime.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.