Marko Bela doreste schimbarea Guvernului

Marko Bela doreste schimbarea Guvernului

0 169

Marko Bela afirma ca schimbarea guvernului, dupa alegeri, ar fi un lucru benefic pentru toata tara. Si pana aici sunt de acord cu el. Dar stiti cum sunt udemeristii, ca o fata batrana si plina de mofturi. Iar mie nu-mi plac asemenea exemplare cusurgii.
Dar iata parerea presedintelui UDMR.
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri, la Targu Mures, ca schimbarea componentei Guvernului este absolut necesara, dar numai dupa alegerile prezidentiale, formula in care ar putea intra si Uniunea, insa in anumite conditii.
„Eu cred ca ar fi un fel de ipocrizie sa afirm ca pe noi nu ne intereseaza participarea intr-un guvern. Ne intereseaza, orice formatiune politica are scopul de a realiza obiectivele, programul, prin participarea la executiv. In acelasi timp avem conditii foarte serioase. In primul rand eu le-aa recomanda tuturor, daca se gandesc la un nou guvern, sa se gandeasca dupa prezidentiale. Sunt considerente de ordin tactic. Dar dupa alegerile prezidentiale, sincer, ar fi benefic pentru toata tara daca s-ar schimba guvernul”, a declarat Marko Bela.

Liderul unional a detaliat conditiile in care UDMR ar participa la o noua formula a Executivului.
„Daca ar avea o pondere corespunzatoare in acel Guvern, adica daca am avea parghiile necesare pentru a realiza cate ceva din programul nostru, daca am avea un program guvernamental, inclusiv proiectele legislative importante si acceptabile si pentru UDMR si o majoritate asigurata in Parlament. Noi am vazut ce inseamna sa fii intr-un guvern minoritar, si asa am reusit sa facem foarte multe, dar eu cred ca in conditii de criza trebuie sa ai o majoritate certa”, a afirmat Marko Bela.

Liderul Uniunii a precizat ca, desi actualul Guvern are majoritate, niciodata nu s-a votat in Parlament „de parca ar exista o majoritate”.
In ceea ce priveste sprijinirea unei motiuni de cenzura initiata de PNL, Marko Bela a aratat ca UDMR nu face niciun gest pana nu vede proiectele care fac obiectul unor astfel de demersuri.

„Numai dupa ce vedem proiectele vom lua decizii. Textul proiectului de lege inaintat de Guvern cu asumarea raspunderii”, a spus liderul maghiar. Marko a afirmat ca, inclusiv legat de salarizarea unica, are doar informatii, dar nimic concret.
„Se vorbeste si despre reducerea agentiilor. Daca e ceva urgent, daca intr-adevar va fi un lucru coerent, pertinent, atunci am putea eventual sa nu ne impotrivim in ceea ce priveste adoptarea prin asumarea raspunderii. La fel si in cazul legilor educaþiei. Daca proiectul este acceptabil pentru UDMR, atunci vom analiza daca merita sa atacam prin motiune de cenzura acest proiect, doar numai sa ne trezim ca dupa aceea in Parlament se strica. Fara noi, liberalii nu pot depune motiune de cenzura”, a declarat Marko Bela.
Liderul unional a mai afirmat, in legatura cu posibila destramare a actualei coalitii, ca „nu se poate destrama pentru ca nu exista”.
Si uite cum Bela-bacsi a inceput sa bata cu fine apropouri subintelese saua autonomiei ca sa priceapa martoagele cu pretentii la Palatul Victoria. Mai mult nu comentez, va las pe dumneavoastra, pentru ca tocmai am o prietena de etnie udemerista si vreau sa-mi prepare pentru pranz un gulas.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.