Marko Bela despre actualul guvern

Marko Bela despre actualul guvern

0 166

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri la Targu Murea ca, indiferent daca va trece sau nu motiunea de cenzura, formula actuala a Guvernului nu poate functiona pana dupa alegerile prezidentiale. Nu este normal ca un ministru sa stea calare pe doua portofolii.
„Oricum, trebuie sa se formeze un alt guvern, fiindca, indiferent daca motiunea de cenzura va avea succes sau nu, Guvernul actual, cu aceasta componenta, un ministru calare pe douã portofolii, nu functioneaza decat cel mult 45 de zile de la numire. Inainte de prezidentiale si asa ne vom confrunta cu problema votului asupra unui nou Guvern sau un Guvern remaniat. Acest lucru nu poate fi evitat daca mai functioneaza democratia in Romania”, a declarat Marko Bela.

Liderul unional a precizat ca UDMR nu va accepta sa faca parte dintr-o noua formula de guvern, daca se face pe criterii politice.
Pe naiba, afirm eu, cand ii vezi pe udemeristi in blocstarturi pentru a pupa iar scaune la guvernare!

„Inainte de prezidentiale noi nu vrem o participare in Guvern, fiindca de rezultatul prezidentialelor totusi depinde cel putin partial si formula guvernamentala. Daca se va bulversa situatia politica si se va dori un guvern de tehnicieni sau unul de uniune nationala, la asa ceva ne-am putea gandi si noi, sa dam o contributie, sa ne punem umarul. Dar eu nu cred ca in acest moment se pune problema unei alte formule politice, mai degraba un guvern de tehnicieni ar fi de dorit, care sa duca lucrurile o perioada si dupa aceea sa facem un guvern politic”, a afirmat presedintele UDMR.
Daca pun si ei umarul, tare curios as fi sa vedem incotro, inspre ce parte a tarii vor impinge bucata lor de cascaval.

Liderii maghiari au participat ieri si participa si astazi, la Targu Mures, la seminarul „Identitate nationala si prezenta poltica a minoritatilor nationale”, organizat la Casa Bernady, reuniune la care participa reprezentanti ai mai multor minoritati, inclusiv regele Cioaba, ca s-ar cam dori si el cel putin prin vreun minister sau asa ceva.
Oare, in curand, romanii neaosi vor mai avea loc in tara lor?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.