Marko Bela continua sa-i conduca pe maghiari

Marko Bela continua sa-i conduca pe maghiari

0 106

Congresul de sambata al UDNMR s-a incheiat fara surprize deosebite. Marko Bela a fost reales presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania cu majoritatea voturilor exprimate in cadrul congresului acestei formatiuni, desfasurat in zilele de 2 si 3 martie, la Arad. Cursa a fost fara emotii, fiindca Marko Bela era singurul candidat inscris.


In ceea ce priveste autonomia teritoriala, discursul sau a fost destul de moderat. Liderul UDMR a precizat ca nu se doreste o modificare a granitelor Romaniei, pentru ca oricum Transilvania este parte a unei Europe unite. Cu acest nou mandat, Marko Bela este cel mai longeviv lider de partid.


Liderul UDMR a declarat ca doreste ca Transilvania sa devina o Elvetie a estului, dar pentru asta este nevoie ca intre ardeleni si maghiarii din aceasta parte de tara sa existe un dialog. Magharii o vor duce mai bine, sustine Marko Bela, daca va exista o infrastructura moderna, scoli si o justitie in limba maghiara.


„Nu e buna competitia intre UDMR si alte formatiuni politice, pentru ca maghiarii din Romania trebuie sa fie uniti din punct de vedere politic, nu numai pentru atingerea pragului de 5% pentru intrarea in Parlament, ci si pentru a avea o opinie politica comuna referitoare la problemele majore ale comunitatii maghiare, atat la Bucuresti, cat si la Bruxelles”, a afirmat Marko Bela.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.