Marius Coste, primul parlamentar de Brașov care susține deblocarea accesului în Transilvania

Marius Coste, primul parlamentar de Brașov care susține deblocarea accesului în Transilvania

0 95
Marius Coste, primul parlamentar de BraÈ™ov care susÈ›ine deblocarea accesului în Transilvania
Senatorul Marius Coste este primul parlamentar braÈ™ovean care a reacÈ›ionat la apelul newsbv.ro de a pune în operă o soluÈ›ie care ar rezolva traficul pe DN1, mai ales după ce va începe „nebunia“ când se va da startul construirii autostrăzii Comarnic-BraÈ™ov.
Așa cum am promis, vom publica integral punctul de vedere al parlamentarilor brașoveni, dacă aceștia consideră că un astfel de subiect este de interes pentru domniile lor.
Stimate Domn,
In urma apelului dvs., am considerat ca o prima etapa necesara in sustinerea unui asemenea demers in fata autoritatilor centrale, sa fac o interpelare a ministrului de resort.
Va atasez interpelarea, care in mare masura contine elementele tehnice enumerate de dvs ., interpelare care a fost sustinuta de mine azi 25.02.2013 in cadrul sedintei de plen a Senatului.
In decurs de doua saptamani voi primi raspunsul in scris de la MT si va voi face cunoscut direct sau prin email continutul acestuia. In functie de raspuns vom continua impreuna cu dvs. demersurile pentru concretizarea proiectului .
Va multumesc pentru initiativa dvs .
Cu stima,
Marius Coste
 
 
I N T E R P E L A R E
Adresată: MINISTRULUI  TRASPORTURILOR                  
De către dl. senator: COSTE MARIUS
Circumscripţia electorală nr. 8
Colegiul electoral nr. 1
Grupul Parlamentar: PP-DD
Sedinta Senatului din data de:25 FEBRUARIE 2013
 
Obiectul interpelării: DEBLOCAREA ACCESSULUI AUTO INSPRE SI DINSPRE TRANSILVANIA PRIN RUTA: BraÅŸov- Săcele- Brădet (DN1A)-Valea Doftanei- Tesila- Câmpina
Domnule ,
MINISTRU AL TRANSPORTURILOR RELU FENECHIU
Dincolo de ingreunarea traficului rutier pe zona Comarnic – Brasov, s- a atras atentia in mai multe randuri asupra posibilitatii blocajului rutier de pe DN1, cu toate alternativele DN1A sau ruta pe culoarul Rucăr-Bran, dacă va începe construirea tronsonului de autostradă BraÈ™ov – Comarnic.
În acest sens, facem apel către dvs .pentru a trece pe lista de priorități a următoarei soluÈ›ii, pentru a nu mai ajunge la propuneri ridicole, de genul: sens unic pe DN1.
Există posibilitatea de a realiza un traseu alternativ pe ruta BraÈ™ov-Ploiesti-Bucuresti,si anume prin Săcele, Brădet (DN1A), Valea Doftanei, TeÈ™ila, Câmpina , iar aici se face joncÈ›iunea cu DN1.
Până la Brădet este È™osea asfaltată, iar de acolo se merge pe un drum forestier până la intrarea în comuna Valea Doftanei (la Trăisteni), unde se intră din nou pe o È™osea asfaltată.
Se poate pune în valoare întreaga zonă si din punct de vedere turistic: se trece pe lângă lacul Paltinu, lacurile sărate de la Telega, pasul PredeluÈ› (1298 m).
Acest drum a fost folosit de trupele germane in al doilea razboi mondial in defavoarea celui de pe Valea Prahovei tocmai datorita faptului ca nu avea serpentine multe si  stranse iar terenul nu era accidentat .
La o parte din acest drum s-a lucrat si inainte de1989 avand, si un caracter strategic. Practic sunt de facut, la nivel de drum judetean (national) aproximativ 35 -45 km, iar datorita faptului ca zona nu este foarte locuita in partea de sus se pot face multe zone cu sosea avand doua benzi pe sens de la bun inceput.
De ce sa nu avem un trafic decent intre Ploiesti si Brasov, chiar si fara autostrada?!
 
Sursa: http://newsbv.ro/2013/02/25/marius-coste-primul-parlamentar-brasov-care-sustine-deblocarea-accesului-transilvania/
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.