Marile confruntari electorale sunt doar trante de cartier cu figuranti la Brasov

Marile confruntari electorale sunt doar trante de cartier cu figuranti la Brasov

0 204
Presa centrala a confectionat deja harta celor mai aprige batalii din colegiile electorale ale patriei. Chiar si dupa ce greii partidelor s-au refugit in colegii caldute, unde bastanii politicii nu risca sa fie expusi unor confruntari stanjenitoare cu contracandidati mai tari sau macar ceva mai putin compromisi, tot au mai ramas cateva locatii in care din intalnirile dintre diversii cavaleri fara prihana impinsi in fata de partide rivale vor iesi scantei.
Una dintre aceste intalniri – de gradul 5 sau 6, in functie de numarul episoadelor jenante ale privatizarii Oltchim – este cea de la Gorj dintre premierul Victor Ponta si otevistul Danut Diaconescu. Se pare insa ca cei cei nu-si vor pune candidaturile pe Masa Tacerii sculptata de Brancusi ci se vor fugari in jurul unor mese colturoase si foarte vocale, fiecare nutrind speranta ca electoratul va aprecia ca el este cel mai tare in clont.
Brasovul a fost inclus si el pe harta fierbinte a acestor ciocniri locale, dar nominalizarea orasului in care vietuim este clar semnul unei condescendente gazetaresti de campanie. Nu se facea ca un oras ca Brasovul sa nu fie semnalat si el.
Pentru ca zisele coliziuni de sub Tampa n-au nimic din jerbele de scantei care vor acompania impacturile dintre alte figuri ci par mai degraba o artifica fasaita uitata in mana unui copil al strazii mult dupa Revelion. Asta pentru ca, pentru Senat, în Colegiul 3, zona Åžchei – Răcădău se vor lupta Nicolae Vlad Popa (PD-L) ÅŸi Ioan GhiÅŸe (PNL).
Popa vine dupa un mandat europarlamentar de vorbarie inutila, asa cum au fost si cele doua mandate de edil ale lui Ghisa, in timpul carora Brasovul a stagnat temeinic, daca nu cumva a regresat asijderea. Cine ii vor remarca pe titanii astia de mucava in timp ce se vor duela in colegiu?
Ghise pare usor avantajat de butaforia de carton ramasa de la protestele din fata Palatului Cotroceni, cand s-a tapetat cu manifeste anti-Basescu dar si intr-un penibil gros, semnalat pana si de colegii de partid.
La Camera DeputaÅ£ilor, zic ziarele centrale, se va da o luptă interesantă între Gheorghe IalomiÅ£ianu (PDL), fost ministru al FinanÅ£elor, ÅŸi Petre Roman (PNL), în Colegiul 8 Bartolomeu-Tractorul. Cum nu stiu sa fie vreo unitate Apaca prin zona, nu vad pe ce simpatie se bazeaza fostul premier Roman, acum idolul pensionarelor.
Cat despre Ialomiteanu, nici el nu poate sa-si insire meritele fara sa se poticneasca. Logica impreunarii celor doi intr-un cuplu electoral belicos nu poate veni decat din faptul ca, in timp ce Ialo umbla cu cioara competentei vopsita de decizia hilara a Financial Times de a-l numi cel mai eficient ministru de finante din vremea lui, Petrica, mai elegant si mai viril, umbla doar cu podoaba capilara canita.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.