Marii critici literari se intalnesc la Brasov

Marii critici literari se intalnesc la Brasov

0 62

Critici literar de renume national si nu numai se reunesc la Brasov in cadrul unui colocviu literar care are ca subiect de discutie Literatura Romana Contemporana.
In cadrul celei de a IV-a editii, invitatii de onoare sunt critici literari Nicolae Manolescu si Eugen Simion.
Deschiderea evenimentului a avut loc intr-un cadru cu adevarat elitist si intelectual, coincizand cu lansarea cartii criticului Eugen Simion, „Fragmente critice V”.
„Cartea pe care o lansez este volumul al V-lea dintr-o serie de fragmente critice. Acest volum are un subtitlu special, „Sfarsitul literaturii?”, dezbate o problema care agita spiritele in momentul de fata si incearca sa ofere un raspuns in mare acestei intrebari”, a spus autorul, citat de Transilvania Expres.
In cadrul acestui eveniment, studenti de la 14 facultati din toata tara isi vor expune simultan lucrarile de critica. Acestia au la dispozitie numai 12 minute pentru a-si convinge auditoriul ca lucrarea lor chiar are valoare sau sare ceva de spus in literatura de critica din zilele noastre.
Scriitorul Andrei Bodiu considera ca acest eveniment este un bun prilej pentru crearea unei identitati a Facultatii de Litere din Brasov.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.