Mariana Hudişteanu este noul director al Teatrului „Sică Alexandrescu“.

Mariana Hudişteanu este noul director al Teatrului „Sică Alexandrescu“.

1 1592

Primarul George Scripcaru (inca El…) a semnat ieri ordinul de numire în funcţie a d.nei Marianei Hudişteanu, care va asigura interimatul la conducerea teatrului pe o perioadă de maximum nouăzeci de zile, pînă la ocuparea prin concurs a postului.
Mariana Hudişteanu a ocupat pînă la 30 noiembrie funcţia de contabil-şef al Teatrului „Sică Alexandrescu“, demisionînd în urmă cu trei săptămîni, o dată cu fostul manager Claudiu Goga şi cu fostul secretar literar, Oana Borş, în semn de protest faţă de ceea ce ei au numit „abuzuri“, venite din partea şefei Direcţiei de Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente din cadrul Primăriei Braşov, Cecilia Doiciu.
Deşi demisiile celor trei angajaţi din conducerea Teatrului „Sică Alexandrescu“ au fost aprobate, iar aceştia şi-au încheiat contractul la sfîrşitul lunii noiembrie, Mariana Hudişteanu a fost chemată acum să asigure interimatul în următoarele trei luni. Tot începînd de joi însă Municipalitatea a demarat la Teatrul „Sică Alexandrescu“ şi un audit, care vizează activitatea financiară a instituţiei, pe anul 2015. Mariana-Hudisteanu- DIR. - Teatrul-Sica-Alexandrescu
Reamintim că, în urma conflictului de la Teatrul Dramatic, Primăria a decis să o retragă pe şefa Direcţiei de Relaţii Externe, Evenimente şi Cultură, Cecilia Doiciu, din toate activităţile care au legătură cu cultura.Cand mai multi iti spun ca bati campii,e bine sa faci un pas lateral !
Astfel,dna  Doiciu a fost retrasă din consiliile de administraţie ale celor patru instituţii de cultură din subordinea Municipalităţii, respectiv de la Teatrul „Sică Alexandrescu“, Teatrul de Copii „Arlechino“, Opera Braşov şi Filarmonica Braşov. Locul său în consiliile de administraţie a fost luat de cîte un consilier local, respectiv Szente Ladislau la Teatrul „Sică Alexandrescu“, Toro Tamas la Teatrul de Copii, Roxana Cojocea la Operă şi Carmen Ferghete-Ţop la Filarmonică.(tex)

COMENTARII

  1. Audit-ul teatrului demarat de Municipalitate acum pare o masura de retributie. Numirile incompetente din trecut nu vi se spala, chiar daca gasiti cine stie ce chichite la TD.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.