Marian Vanghelie – onorat doar de la 20 de procente in sus!

Marian Vanghelie – onorat doar de la 20 de procente in sus!

0 780
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost reținut joi seară de procurorii Direcției Națională Anticorupție în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost adus joi seară cu mandat la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care s-au făcut percheziții timp de mai multe ore privind atribuirea ilegală de lucrări publice.
 
Procurorii DNA il suspecteaza pe Marian Vanghelie ca ar fi perceput un comision de 20% pentru contractele pe care Primaria Sectorului 5 i ar fi acordat firmelor controlate de Dumitru Marin, au declarat surse judiciare.
Potrivit surselor citate, din 2007 si pana in prezent Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin sa obtina, pentru societatile pe care acesta controleaza, numeroase contracte de lucrari publice, in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei. In schimbul atribuirii acestor contracte si a platii contractelor de executie de lucrari publice Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate.
Acest „comision” era platit de catre Dumitru Marian catre Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv prin intermediul lui Dinut Daniel-Nicolae si Niculae Mircea-Sorin, au precizat sursele citate.
 
Comisionul era platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlata, prin intermediul unor societati tip off-shore, de catre Dumitru Marin) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie Marian-Daniel, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani.
Printre firmele care au beneficiat de astfel de contracte sunt societatile Bucuresti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urma fiind administrata in fapt de catre Oana Niculescu-Mizil-Stefanescu, partenera lui Vanghelie), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlata de catre Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) si Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoana apropiata lui Vanghelie Marian-Daniel). Pentru garantarea platii „comisionului” de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societatii comerciale SPLAI S.A. (societate are in proprietate numeroase imobile cladiri si terenuri) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel. Din datele existente in cauza a reiesit ca partile sociale ale societatii comerciale Eurowest S.R.L. (care detine majoritatea actiunilor la SPLAI S.A.) au fost cedate in favoarea lui Murgoci Adrian (soferul lui Vanghelie Marian-Daniel).
 
Oana Niculescu-Mizil-Stefanescu ar fi actionat in calitate de administrator de fapt al societatii comerciale comerciala Fashion Brand Management S.R.L., administrand in fapt activitatea comerciala a patru magazine care functioneaza sub marca Tartine et Chocolat, situate in Bucuresti, calitate care ar fi incompatibila cu functia de parlamentar. 
Ea ar fi efectuat operatiuni financiare ca acte de comert, cu scopul de a obtine pentru aceasta societate foloase necuvenite. Incepand cu luna septembrie 2014 si pana in prezent, numitul Doru Giugula (avocat in baroul Bucuresti si fost consilier general din partea PSD), actionand din dispozitia numitului Vanghelie Marian-Daniel si cu scopul de a impiedica tragerea acestuia la raspundere penala, a acordat numitului Dumitru Marin – in mod formal si nesolicitat de catre beneficiar/client – asistenta juridica in dosarul penal nr. 486/P/2014 Tribunalului Bucuresti (in care acesta este cercetat pentru comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala), actionand in vederea obtinerii, in urma studierii dosarului si participarii la actele de urmarire penala, de informatii care il interesau pe Vanghelie Marian-Daniel si in vederea influentarii numitului Dumitru Marin sa nu faca declaratii incriminatorii pentru Vanghelie Marian-Daniel.
 
Patru persoane au fost reținute în dosarul lui Marian Vanghelie Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus joi seară reținerea a patru persoane în dosarul în care este vizat primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, pentru fapte în legătură cu atribuirea ilegală de lucrări publice. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de vărului primarului Vanghelie și alte trei persoane.  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.