Marian Godină, adeptul lui Cesare Lombroso? E ceva !

Marian Godină, adeptul lui Cesare Lombroso? E ceva !

0 364

Polițistul Marian Godină INCA DIN BRASOV, care a devenit celebru pentru umorul său de povestitor, îl desființează pe fostul ministrul de Interne Gabriel Oprea într-o postare pe Facebook. Godină a postat pe rețeaua de socializare un articol din presa centrală despre limuzina lui Oprea din banii DIPI, afirmând că nu își poate da seama dacă fostul vicepremier arată „a hoț, escroc, nesimțit, „prostituat”, criminal, tâlhar sau dacă fața lui le cuprinde pe toate„.
Nu stiu daca Godina l-a citit pe antropologul si psihiatrul
Cesare Lombroso  (respins in  comunism!) dar acesta inca din secolul trecut, folosind concepte extrase din fizionomie, teoria degenerare , psihiatrie și darwinismul social, a formulat  teoria  criminologiei antropologice sustinand, în esență, că infracționalitatea ar fi mostenita, și că cineva „născut semidoct, inslubru minal, chiar criminal” ar putea fi identificat prin defecte fizice (congenitale), ceea ce ar confirma un criminal ca sălbatic sau  cu comportament atavic.
Sa citim ce scrie:Cesare Lombroso
Nu am înțeles de ce fețele infractorilor se modifică de-a lungul timpului, în funcție de „îndeletnicirea” pe care o au. Hoții au un anumit tip de față, pe prostituate le bungheşti imediat, proxeneții la fel, escrocii au şi ei o mufă aparte, tâlharii arată într-un anume fel, criminalii în serie au şi ei o fizionomie specifică.
Mă uit la fața ăstuia şi nu îmi pot da seama dacă arată a hoț, escroc, nesimțit, „prostituat”, criminal, tâlhar sau dacă fața lui le cuprinde pe toate.

Am citit articolul ăsta (din presa centrală – nr.) şi mi-a stricat ziua de dimineață.
Vă dați seama cât de proşti ne cred oamenii ăstia? Cum ne privesc ca pe nişte viermi, de acolo din viața lor luxoasă? Câtă nesimțire îți trebuie ca să spui că ai luat o maşină atât de scumpă pentru că aveai nevoie de protecție, fiind urmărit de un serviciu secret ostil României? Iar dacă ar fi aşa, de câtă prostie ai nevoie să montezi un girofar pe o maşină pe care ai luat-o ca să te „ascundă”?
Î
n plus, mă întreb de ce ar fi fost filat nenea ministru ăsta de vreun serviciu secret străin? Oare îi interesa pe spioni cum poate trăi un umanoid fără creier şi voiau să-l răpească pentru nişte teste?
Sunt dezgustat complet… pardon… COMPLECT!”, a scris polițistul pe rețeaua de socializare. (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.