Marian Drăgulescu a mai dres busiuocul în gimnastica românescă, cucerind medalia de argint în proba de sărituri din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistic, ediția 2015, clasându-se pe locul al doilea în finala desfășurată astăzi la Glasgow, cu 15,400 puncte.

Medalia de aur a revenit nord-coreanului Ri Se-Gwang, cu 15,450 pct, iar cea de bronz americanului Donnell Whittenburg, cu 15,350 pct.
Aceasta este a doua medalie obținută de delegația României la competiția din Scoția, după bronzul câștigat de Larisa Iordache, la individual compus feminin.
Marian Drăgulescu, retras din activitate după JO 2012 de la Londra, a revenit în competiție la începutul acestui an, cu dorința de a participa la Jocurile Olimpice 2016, iar performanța reușită la Glasgow îi asigură prezența la Rio de Janeiro, anul viitor.

La aproape 35 de ani (îi va împlini pe 18 decembrie), Drăgulescu este cel mai titrat gimnast român, având în palmares opt titluri de campion mondial și nouă titluri de campion continental.La Jocurile Olimpice, el a cucerit o medalie de argint (la sol) și două de bronz (la sărituri și pe echipe), toate în 2004, la Atena.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.