Maria Schutz – autorul falimentului celebrelor Sere Codlea – condamnată la 10...

Maria Schutz – autorul falimentului celebrelor Sere Codlea – condamnată la 10 ani de închisoare

0 1318
Verdictul final în cazul Mariei Schutz şi al celorlalte două persoane condamnate în acelaşi dosar va fi dat de judecătorii de la Curtea de Apel Oradea. Aici urmează să se judece, din nou, dosarul, după ce magistraţii au invocat vicii de procedură comise de colegii lor de la Tribunalul Bihor.
Chiar şi dacă vor scăpa de închisoare, cei care sunt acuzați că au falimentat serele bihorene vor fi obligaţi să plătească pagubele provocate, care se ridică la 13 milioane de euro.
În primă instanţă, Maria Schutz a fost condamnată de Tribunalul Bihor la 12 ani de detenţie.
Maria Schutz a fost trimisă în judecată în ianuarie 2008 de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de înşelăciune şi două de bancrută frauduloasă, în formă continuată.
Maria Schutz, Ion Dascălu, fostul director din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, Corneliu Popa, dar şi şeful Direcţiei Urmărie Contracte, Mihai Ciobanu, sunt acuzaţi de o fraudă de 13 milioane de euro.
Procurorii DNA au stabilit în anul 2007, că Maria Schutz, manager al mai multor societăţi agricole din judeţele Dolj, Bihor şi Braşov, cu sprijinul lui Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai, a indus în eroare Agenţia Domeniilor Statului cu ocazia încheierii şi derulării contractelor de privatizare a societăţilor comerciale ORSER SA Oradea şi Sere Codlea SA Braşov.
„S-a stabilit că inculpata nu avea la dispoziţie mijloacele financiare necesare derulării contractului şi nu a respectat clauzele contractuale referitoare la investiţiile asumate prin contracte. De asemenea, beneficiind de concursul inculpaţilor Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai din cadrul A.D.S, inculpata a raportat unele date şi investiţii fictive. Fiind ajutată de inculpatul Dascălu Ion, inculpata Schutz Maria a determinat conducerea celor două firme scoase la privatizare să înregistreze cheltuieli şi servicii fictive, situaţie de natură să ducă la declararea stării de insolvenţă“, se arăta în comunicatul DNA în anul 2007.
  MARIA SUCHTZ S
Procurorii DNA au fost trimis în judecată LOTUL SERE pentru:
– Maria Schutz  – pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată,
– Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) este acuzat de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată,
Mihai Ciobanu, fostul director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) – pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave,
Ion Dascălu, asociat la S.C. Sere Codlea S.A. – pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, în formă continuată.
Numele Mariei Schutz apare în dosarul senatorului Cătălin Voicu şi în interceptările publicate, conform cărora senatorul ar fi intervenit pe lângă magistraţi pentru soluţionarea favorabilă a dosarului „Regina Serelor“.

Maria Schutz a fost condamnată anul trecut la 12 ani de închisoare cu executare. Magistraţii Curţii de Apel Oradea au admis apelurile declare de inculpaţi şi au trimis dosarul la rejudecare la instanţă.
Magistraţii Tribunalului Bihor au condamnat-o pe Maria Schutz la 10 ani de închisoare cu executare, iar Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu au primit câte 6 ani de închisoare.
Ion Dascălu, partenerul de afaceri al lui Maria Schutz a fost achitat pentru prescrierea faptelor.MARIA SUCHTZ

Marea specialista in tepe, desi are la activ si alte fapte in sudul tarii , este supranumita „Regina Serelor“, pentru dezastrul produs intr-un din cele mai competitive domenii SERELE, care au lasat un gol imens (peste 1 miliard de euro) in piata din Romania. Este in regula acestor ani, a fost sprijinita de PUTERE in actiunile frauduloase, se spunea ca „ordinul de sprijin” venea de foarte sus, de undeva din Dealul Cotrocenilor.
Toti ar trebui sa plateasca, adica si politicienii care i-au facut culoar, nu doar cei cativa functionari care sunt inclusi in rechizitoriul Parchetului. Desigur nu pot fi cautati vinovati in alta parte decat in asa zisa clasa politica, de la FSN pana la social-democrati (vezi foto)si zona portocalie. Pentru a scapa Maria Schutz a candidat pentru un post de senator de Dolj la alegerile parlamentare din anul 2012 din partea PP-DD. Inregistrari sunt si fara discutie TRADAREA NATIONALA NU SE PRESCRIE! Ce a facut Maria Schutz nu este altceva decat o „executie” – distrugerea unui sector intreg din agricultura – FALIMENTAREA SESCTORULUI DE SERE din Romania. Dupa unii, care au vazut documentele de la PSAL 1 si PSAL 2, negociate de Traian Basescu, Sectorul Sere nu era prins in asa zisa „restructurare”.
Mai punem o intrebare unde este in prezent vasta retea  de magazine (ACOPEREA TOATA TARA, TOATE MARELE ORASE) a cunoscutei intreprinderi socialiste SERE BRASOV.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.