Maria schimba palaria

Maria schimba palaria

0 167

Se pare ca proiectata schimbare a activitatii in pietele agroalimentare brasovene se apropie de punerea in practica. Numeroasele nereguli sesizate, precum si aparitia unei mici mafii in acest domeniu, au dus, vineri, in cadrul sedintei in plen a Consiliului Local, la o interpelare a primarului George Scripcaru de catre consilierul judetean pesedist, Minerva Gurgu pe aceasta tema.
„Am primit numeroase reclamatii de la comercianti, care se plang ca tarabele sunt inchiriate la suprapret si ca sunt functionari ai Primariei care pleaca seara cu sacosele pline.”
Consilierul Minerva Gurgu a solicitat mai multa implicare din partea inspectorilor din Primarie in actele de control si depistare a neregulilor din aceste piete agroalimentare.
Primarul George Scripcaru a anuntat, in replica, supunerea in plenul proximei sedinte a propunerii de infiintare a SC „Piete” SRL, cu actionar unic Primaria Brasov.
„Prin intermediul acestei firme vom putea presta serviciicomerciale si-i vom elimina de pe piata pe cei care cumpara produsele din pietele en-gros si apoi le revand in calitate de producatori agricoli.”
Si uite cum Maria schimba palaria, pentru ca si in prezent Primaria stapaneste activitatea din pietele agroalimentare brasovene prin serviciul Piete si Salvamont.
Nu am inteles niciodata legatura intre aceste doua activitati, insa ma intreb, ca fiind cunoscator al fenomenului activitatii de comert din pietele agroalimentare, daca tarabagii pedelisti vor fi si ei supusi nediscriminarii sau vor continua sa fie favorizati de asa-zis noul sistem de activitate din cadrul unui SRL cu unic actionar Primaria.
Ce poate aduce schema in plus fata de ce exista in prezent? Doar personal in plus, cu toata structura unui SRL, fara insa a se lucra la buboiul pe care zumzaie mustele multor ilegalitati. Probabil vor mai fi rotite cadrele din diferitele piete brasovene, asa cum s-a mai facut si pana acuma, de-a lungul anilor. Iar plecarea cu sacosele pline va continua, cu un plus la greutate, pentru ca vor fi mai multe guri de multumit.
Nu era normal, daca tot vorbim de privatizare, sa se fi infiintat un adevarat SRL, unul cu acelas obiect de activitate si apartinand unui intreprinzator privat, care sa plateasca Primariei cota parte stabilita de comun acord? Asa, afacerile se vor face cu cateva lipitori in plus, iar primarul va numara inca ceva gologani in drumul lor spre buzunarul propriu. Iar dominanta in activitatea pietelor agroalimentare brasovene, cu nimic imbunatatita prin schimbarea unei titulaturi, va fi, in continuare, culoarea portocalie.
Iar o asa-zisa eradicare a celor care „recolteaza” zilnic produse de la en-gros, pentru a le revinde – nu cu suprapret, caci concurenta adevaratilor producatori nu le permite sa puna preturi mai mari pentru a li se strica marfa, intr-un final, pe tarabe – nu o vad realizabila, mai ales in noul context, fara un sprijin activ din partea organelor politienesti la amintitul en-gros, aflat inspre cartierul Stupini, sprijin pe care nu cred ca primarul Scripcaru il va solicita, pentru ca acel en-gros este o intreprindere privata si la care, zic pasarele naravase, primarul brasovean are anumite interese.
Dar uite ca Primaria isi mai agata in piept o medalie dintr-o actiune asa-zis in slujba brasovenilor, schimband palaria Mariei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.