Maria ! La multi ani fericiti !

Maria ! La multi ani fericiti !

0 72

Maria inseamna „Doamna”!
Praznicul Adormirii Maicii Domnului – una dintre cele mai mari sarbatori crestine de peste an, aduce multa bucurie si fericire in casele romanilor. In ebraica, numele Maria inseamna „Doamna“, „Stapana“, „cea Aleasa“, iar unii cercetatori, considerand provenienta sa ca fiind egipteana, traduc „Marye“ prin „cea preaiubita“. Prima persoana mentionata in Sfanta Scriptura ca purtand acest nume este Mariam, sora proorocului Moise. Datorita cinstei de care s-a bucurat mama lui Iisus in randul popoarelor crestinate, Maria a devenit un nume foarte raspandit, fiind, poate, numele purtat de cele mai multe dintre femei de pe planeta.
La nivel national, aproape 1,2 milioane de romance (mai mult de 7%) se numesc Maria, de altfel, cel mai frecvent prenume din spatiul carpato-danubiano-pontic.
Praznicul Adormirii Maicii Domnului – una dintre cele mai mari sarbatori crestine de peste an – a adus bucurie in casele a cca. 90.000 de brasoveni (cca 82.000 femei si peste 18.000 barbati). Fie ca se numesc Maria, Marin, Maricica, Marioara si Marioara, ei redactia ziarului se alatura tutror celor care le-au trinis o urare de „La multi anisi zile frumoase.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.