Mari schimbari la Politia Capitalei

Mari schimbari la Politia Capitalei

0 163

Seful Politiei Capitalei, chestorul principal de politie Marian Tutilescu, a fost schimbat, joi, din functie. Fara o explicatie oficiala, probabila “rocada” se datoreaza scandalului de la mall-ul Plaza Romania.
Posibilitatea schimbarii lui Tutilescu a mai fost vehiculata, inclusiv cu inlocuirea sa cu un reprezentant din Galati. Dupa Tutilescu se pare ca va veni randul la schimbare si adjunctilor acestuia.
La sfarsitul lunii februarie, cinci persoane au fost retinuti de politistii Sectiei 22 din Capitala, dupa ce ar fi provocat un scandal in mall-ul bucurestean Plaza Romania, intrand in conflict cu agenti ai firmei de paza BGS.
La prima interventie Purtatorul de cuvant al politiei Capitalei, Christian Ciocan a infirmat aceasta informatie, spunand ca Tutilescu nu a fost anuntat. Mai tarziu, Christian Ciocan, a declarat ca, chestorul principal de politie Marian Tutilescu nu a fost informat despre aceasta schimbare, el afland nu de la 2:15 ci din …presa.
Potrivit surselor citate, Marian Tutilescu ar urma sa conduca Directia de Permise si Inmatriculari Vehicule.
Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, anunta atunci ca a dispus Corpului de control al ministerului sa faca o ancheta la clubul Dinamo din Brasov, in urma incidentului de la mall-ul Plaza din Capitala, in care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului si agent de politie.
Totodata, Corpul de Control al MAI a efectuat un control si la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti privind modul in care se desfasoara activitatile de asigurare a ordinii si sigurantei publice, precum si cele de supraveghere a gruparilor criminale care actioneaza pe raza Capitalei.
Nica preciza ca toate persoanele care au o implicare, in sensul incalcarii ordinelor interne de functionare a MAI, in acest caz, ca urmare a raportului pe care il va primi de la Corpul de Control, vor fi demise.
Chestorul principal Marian Tutilescu a fost numit, in 5 februarie 2003, la conducerea Politiei Capitalei, printr-un ordin semnat de ministrul de Interne de atunci Ioan Rus. Anterior, Tutilescu a fost adjunct al sefului Politiei Romane pentru probleme de ordine publica.
Marian Tutilescu a fost numit la comanda Politiei Capitalei dupa demiterea chestorului Mihai Gheorghe pentru lipsa unui rezultat al anchetei in cazul exploziei de la liceul bucurestean „Jean Monnet” si implicarea unor politisti in cazuri de coruptie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.