Marginalizarea lui Marko Bela ?

Marginalizarea lui Marko Bela ?

0 96

Executivul va modifica atributiile in Guvern ale liderului UDMR, vicepremierul Marko Bela, stabilind ca acesta nu va mai coordona o serie de autoritati guvernamentale, ci activitatile din domeniul invatamantului, culturii si protectiei minoritatilor nationale, informeaza Mediafax. Noile atributii ale vicepremierului au fost stabilite prin ordonanta de urgenta.
Actul normativ stabileste totodata ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) nu va mai functiona in coordonarea directa a viceprim-ministrului, ci in subordinea primului-ministru.
La sfarsitul anului trecut, in prima sedinta de dupa investitura, Guvernul a decis ca vicepremierul Marko Bela va coordona Departamentul de Afaceri Europene, Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei si Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, preluand astfel atributii similare celor exercitate de fostul vicepremier Dan Nica.
Devine tot mai clara intentia de eliminare a celor care si-ar putea baga nasul in afacerile “enrgetice” ale PD-L.
UDMR, o formatiune mult mai slaba decat PSD si sub nivelul PNL, nu poate sa reactioneze asa cum ar fi facut-o social-democratii. Asa ca dupa aprobarea ordonantei Marko Bela va coordona, in calitate de vicepremier, domeniile invatamantului, culturii si protectiei minoritatilor nationale.
Poate fi acesta inceputul sfarsitului politic al UDMR? Vom vedea acest lucru in cateva saptamani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.