Marginalizarea democratiei, Cum si unde au voie sa protesteze brasovenii

Marginalizarea democratiei,
Cum si unde au voie sa protesteze brasovenii

0 100

Iata ca mai nou brasovenii pot protesta intr-un loc special amenajat de Primarie.
Astfel, cine vrea sa protesteze, sa o faca la marginea orasului. Asta au decis autoritatile locale din Brasov, care au stabilit ca cei care vor sa-si spuna pasurile in vazul lumii au voie de acum inainte sa se revolte doar intr-un colt de parcare dintr-un cartier marginas.
Reprezentantii Primariei sustin ca au stabilit amplasamentul in conformitate cu prevederile Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Ei mai spun ca oricine are ceva de spus poate merge la spaþiul amenajat si sa strige ce-i trece prin cap fara sa fie deranjat.

Locul se afla la 200 metri de unde a pornit revolta din 1987, asa ca brasovenii stiu unde e asta.

La Brasov sunt cunoscuti doi aprigi protestatari, am putea spune “de meserie”: Gheorghe Botorog si Ladislau Vankay.
Botorg s-a suit pe cladirea prefecturii si a imprastiat excremente pe trotuar – asta ca performante supreme – revoltat ca acum sapte ani autoritatile i-au confiscat animalele pe care le-a scos la pascut in centrul orasului..
Vankay a blocat de 22 de ori ocolitoarea Brasovului pentru ca aceasta trece pe un teren- proprietate personala.

Daca ne amintim, in 2003, pe vremea primarului Ghise, autoritatile au avut o iniþiativa similara in Parcul Central. De la Tribuna Cetateanului s-au tinut insa putine discursuri, iar betoanele ramase ale podiumului mai mult incurca acuma si deranjeaza peisajul decat protejeaza libertatea de exprimare.

Potrivit legii, oricine protesteaza zgomotos in afara spatiului special amenajat de autoritati se poate pomeni cu o amenda de pana la 1.000 de lei.
Dar cine se va duce, si sa vorbeasca, si sa asculte, in respective parcare dedicata liberei exprimari, printre noroaie si gunoaie?

Si uite cum se poate spune ca primarul George Scripcaru s-a aranjat de vreun viitor deranj sub fereastra sa. Caci chiar daca industria brasoveana a fost distrusa aproape in intregime, tot vor izbucni, mai mult ca sigur, proteste, in actualul context portocaliu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.