Marele geograf Vintila Mihailescu – omagiat la Brasov

Marele geograf Vintila Mihailescu – omagiat la Brasov

0 1401

Muzeul „Casa Muresenilor” a gazduit conferinta dedicata profesorului, intitulata „Un magistru al geografiei romanesti din secolul al XX-lea” unde dascalul a fost descris drept un om de stiinta exceptional, cu multa implicare si vocatie

Muzeul „Casa Muresenilor” a gazduit conferinta dedicata profesorului, intitulata „Un magistru al geografiei romanesti din secolul al XX-lea” unde dascalul a fost descris drept un om de stiinta exceptional, cu multa implicare si vocatie.
Se implinesc 125 de ani de la nasterea sa profesorului Vintila Mihailescu. Chiar daca nu s-a nascut si nu a trait in zona Brasovului, marele geograf a vorbit de multe ori in operele sale despre Fundata si Sacele. Lucrarile sale acopera atat geografia fizica, cu contributii remarcabile in geomorfologie si climatologie, cat si geografia umana. Pe langa faptul ca era un profesor foarte dedicat, Vintila Mihailescu isi recunostea imediat elevii cu potential si ii indruma cu multa pasiune.
Drumul sau in consacrarea academica a fost unul potrivnic. Despre acest lucru a vorbit chiar organizatorul evenimentului, profesorul Serban Dragomirescu. Actualul Institut de Geografie a fost infiintat de Vintila Mihailescu, care a fost alungat din institutia creata de el.muzeu copii
Cu ocazia evenimentului au fost premiati elevii participanti la olimpiadele judetene si nationale de geografie. Au primit astfel o multime de reviste si carti din partea National Geographic Romania, in colaborare cu mai multi parteneri.
Simpozionul de anul viitor va fi unul cu totul diferit, anunta dr. Valer Rus, directorul Muzeului „Casa Muresenilor”, care isi propune sa extinda aria personalitatilor astfel incat, incepand cu a 11a editie, sa fie conferinte despre mari geografi a caror activitate sa nu fi fost neaparat legata de Brasov.
Cea de-a zecea editie a Simpozionului „Mari geografi brasoveni ” a fost organizata de Muzeul Casa Muresenilor, Academia Romana si Societatea de Geografie din Romania, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.