Marea Britanie schimbă regulile și permite administrarea combinată a vaccinurilor

Marea Britanie schimbă regulile și permite administrarea combinată a vaccinurilor

0 44

Marea Britanie a schimbat regulile în privința vaccinării, anunțând că unei persoane i se poate administra a doua doză, rapelul, folosind și un alt vaccin, în caz că nu sunt stocuri suficiente sau că nu se știe primul produs administrat, scrie agenția Reuters.
Potrivit sursei citate, Guvernul britanic va permite ca oamenilor să li se administreze doze diferite de vaccin, dar doar în anumite condiţii, se arată în ghidul publicat în ajunul Anului Nou.
Coordonatorul campaniei de imunizare precizează că administrarea combinată nu este recomandată, dar că în situații excepționale este singura soluție.
Astfel, dacă acelaşi vaccin nu este disponibil sau dacă nu se cunoaşte primul produs primit, este posibil să se administreze o doză din produsul disponibil local pentru a completa fişa de vaccinare a persoanei respective, se arată în ghid.
Ar trebui să fie depuse toate eforturile pentru a administra acelaşi vaccin, dar acolo unde nu este posibil, este mai bine să injectăm a doua doză din alt vaccin decât să nu o facem deloc”, a precizat Mary Ramsay, coordonator al campaniei de imunizare de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia.

Cu puţin timp în urmă, Marea Britanie dezbătea şi posibilitatea de a amâna administrarea celei de-a doua doze de vaccin, însă cocktailul de vaccinuri a avut câştig de cauză.
Cu alte cuvinte, strategia britanică este vaccinare mai presus de orice! Iar rezultatele asupra sănătăţii oamenilor se vor constata din mers.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.