Marea Britanie are un nou premier

Marea Britanie are un nou premier

0 241


Gordon Brown, ministrul de finante britanic, va prelua conducerea Partidului Laburist si totodata va fi confirmat in functia de premier, ca urmare a retragerii lui Tony Blair.


Gordon Brown, absolvent al ?Universitatea Edinburgh, din Scotia, este ministru de Finante din ?mai 1997, de la castigarea alegerilor de catre laburisti.


Preluarea conducerii laburistilor de catre Brown a insemnat o crestere in sondaje pentru acest partid, care, incepand din toamna lui 2006 a fost surclasat in mod constant de catre conservatori. Acum, dupa cateva luni, Partidul Laburist a revenit in frunte. Potrivit unui sondaj The Observer, sprijinul pentru Partidul Laburist este de 39 la suta, in timp ce conservatorii se bucura de 36 la suta din optiunile englezilor.


Ministrul de finante n-a fost vazut cu ochi buni de Blair, care a tot incercat sa-l inlature, deranjat de popularitatea lui Brown. Poate si studiile lui Brown l-au speriat pe Blair, care singur a marturisit ca nu prea i-a placut scoala, pe care a parasit-o timpuriu.


Mandatul noului premier va incepe in 27 iunie.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.