Marea Britanie a votat Brexit- ANGLIA NU VREA IN EUROPA!!

Marea Britanie a votat Brexit- ANGLIA NU VREA IN EUROPA!!

0 774

Regatul Unit a votat pentru parasirea Uniunii Europene, rezultatul referendumului aratand ca britanicii au repudiat majoritatea elitelor din tara, elite care trebuie sa gestioneze acum cea mai mare lovitura penreu proiectul unitatii europene de la sfarsitul Celui De-A Doilea Razboi Mondial si pana acum, noteaza Reuters.

E oficial: Marea Britanie a votat iesirea din UE – 51.9% din cetateni au zis GOOOOOO!

Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

Rata de participare la vot a fost de 72,2%.

Votul va genera cel putin doi ani de proceduri urate de divort cu UE si va pune sub semnul intrebarii viitorul Londrei drept capitala financiara mondiala.
Viitorul premierului David Cameron – care a pus in joc soarta unei natiuni pentru un rezultat despre care a prezis ca va fi catastrofic – este pus serios sub semnul intrebarii. 

Reactii
Ministrul de externe de la Londra, Hammond, a spus ca in mod clar economia Marii Britanii se va confrunta cu niste provocari foarte mari
Președintele francez Francois Hollande a convocat pentru vineri o reuniune a cabinetului după referendumul de joi din Marea Britanie privind apartenența Regatului Unit la Uniunea Europeană, transmite DPA.
Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat ca UE este bine pregatita pentru rezultatul referendumului din Marea Britanie, dar ca regreta decizia. El a adaugat ca respecta vointa alegatorilor.
Liderul extremei dreapte franceze Marine Le Pen cere referendum si in Franta privind ramanerea in Uniunea Europeana, dupa votul britanic favorabil Brexit. Britanicii au decis ca vor sa plece

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, a descris decizia Marii Britanii de a parasi UE ca „o zi trista pentru Europa si Marea Britanie”

Scotia s-a exprimat clar ca isi vede viitorul ca parte a UE, a spus premierul scotian Nicola Sturgeon, in conditiile in care aceasta parte a Marii Britanii a votat preponderent pentru ramanerea in blocul comunitar

In Scotia si Irlanda de Nord s-a votat insa pentru ramanerea in UE

Liderul formatiunii olandeze anti-imigratiei Partidul pentru Libertate, Geert Wilders, a cerut un referendum si in Olanda privind apartenenta la UE.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.