Mare victorie : Corona Braşov a ridiculizat Baia Mare, 32-26 !

Mare victorie : Corona Braşov a ridiculizat Baia Mare, 32-26 !

0 395

Mare surpriză şi mare victorie, în sala sporturilor din Braşov : Corona Braşov – HCM Baia Mare 32-26, în Liga Naţională de handbal feminin! Corona Braşov continuă astfel parcursul excelent din ultima vreme, cu un succes la un scor pe care nimeni nu l-ar fi aşteptat. Dealtfel, spectatorii din tribunele sălii sporturilor se frecau la ochi şi nu le venea să creadă ce văd pe tabelă, pentru că echipa braşoveană a condus şi la zece goluri diferenţă!! Corona a preluat conducerea de la început, conducând în permanenţă şi mărindu-şi zestrea, pe măsura scurgerii timpului, după cea mai bună evoluţie în acest campionat. Câteva repere ale scorului : 3-1, 6-3, 10-3(!), 12-8, 14-11- 18-14 (scor la pauză), 21-15, 23-16, 27-19, 29-19 (!), 31-21 (!), 32-26, rezultat final. Victoria împotriva unei echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor poate ridica moralul echipei braşovene, înaintea asaltului final în campionat şi poate conferi încredere, pentru abordarea cu succes a semifinalei Cupei EHF. Coronei i-a ieşit tot, în apărare, unde Denisa Dedu a închis practic poarta şi în atac, unde Cristina Zamfir a fost, din nou irezistibilă, înscriind 10 goluri! Cu toate acestea, ea nu a fost convocată la lotul naţional!

 

Baia Mare, în pragul desfiinţării!

De cealaltă parte, HCM Baia Mare a fost de nerecunoscut şi este aproape de a pierde titlul, pentru că acum, CSM Bucureşti este lideră, la şase puncte în faţa echipei băimărene…Se pare însă că la Baia Mare sunt alte probleme majore, care afectează jucătoarele, gurile rele spunând că lipsa finanţării va duce foarte curând chiar la desfiinţarea echipei din nordul ţării! Dealtfel, blazarea echipei băimărene a fost evidentă, încă din debutul meciului de la Braşov.

Pentru Corona au marcat : Zamfir 10, Chiper 6, Hotea 6, Pricopi 4, Cartaş 2, Raţiu 2, Neagu 2. Cele mai multe goluri pentru HCM Baia Mare au fost înscrise de Do Nasimento-7.

Au jucat : Mârcă (Dedu, Hosu, care a apărat şi un ,,7m”) – Chiper, Cartaş, Bondar, Pricopi, Zamfir, Hotea (Raţiu, Ţăcălie, Neagu).

Corona are acum 41 de puncte şi a revenit pe treapta a treia a clasamentului Ligii Naţionale. Campionatul se întrerupe, pentru meciul echipei naţionale

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.