Mare pacaleala cu gemul Marco

Mare pacaleala cu gemul Marco

0 151

V-ati obisnuit sa aflati din presa despre produse alimentare care mai mult nu sunt decat sunt ceea ce se doresc a fi. Va ia durerea de cap citind aceste randuri intortocheate? Stati sa vedeti ce veti pati in continuare! Vorbim despre gemul de caise Marco, produs care are inscriptionat pe eticheta mentiunea “100% natural”, fapt care contravine Regulamentului European 1924/2006. In compozitia produsului intra acid citric E330 si pectina E440, substante adaugate de produator.
Eticheta produsului “Gem de caise Marco” ne arata ca producatorul s-a folosit de cateva artificii de productie pentru a face marfa sa arate cat mai bine si pentru a consuma cat mai putine resurse. Concentratul de fructe neindulcit este utilizat de fapt pentru a folosi o cantitate mai mica de caise proaspete, ceea ce duce la costuri mult mai mici.
Acidul citric, E330, a fost adaugat pentru ca amestecul de concentrat de fructe si caise sa aiba o culoare cat mai placuta pentru o perioada mai mare, iar pectina E440, pentru a fierbe mai putin gemul, ceea ce presupune cheltuieli de productie mai mici. Cu toate acestea, un borcan costa putin peste 10 RON. Dupa cum se observa, producatorul a ales o reteta care sa fie in beneficiul sau, nu si al consumatorului. Mai mult, se foloseste de o mentiune – “100% natural” – care in aceste conditii incalca legislatia europeana in vigoare.
Ce-ar fi de facut? Dumneavoastra ar trebui sa nu mai consumati acest produs, in timp ce producatorul ar trebui sa elimine de pe eticheta specificatia in cauza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.