Mare-i Gradina Maicii Domnului!

Mare-i Gradina Maicii Domnului!

0 56

Audierile celor 15 ministri ai Cabinetului Boc au decurs mult mai putin tensionat decat se asteptau candidatii insisi. Dupa prestatia comisiilor care au ascultat versiunile Ridzi si Udrea despre spargerea banului public in interes national, era de asteptat ca parlamentarii curiosi sa sondeze dedesubturile programelor ministeriale ale celor 15 sa fie mult mai agresivi in intrebari si mai exigenti in darea de note. N-a fost sa fie asa; chiar daca greii PD-L Berceanu, Videanu si Blaga au colectat cate 16-17 voturi impotriva, tot si-au trecut prin comisie programele a caror eficienta si buna alcatuire romanii le pot simti pe propria piele sau buzunar. Sedinte de audieri a lasat sa razbata pe alocuri senzatia ca membrii comisiei au fost primii care au dat curs invitatiei la conciliere lansata de presedintele proaspat revalidat. E drept ca cel mai puternic s-a simtit reconcilierea cu minoritatile: cei trei maghiari din Cabinetul Boc au luat note maxime.
Nota de trecere a luat chiar si Elena Udrea, audiata – nu e sigur daca din intamplare – ultima dintre colegii sai. Desi, de la ultimele audieri, n-a aflat nimic nou despre apele termale si relieful patriei, duduia Udrea a izbutit si ea sa promoveze. A ajutat-o probabil si vestimentatia arborata, mult mai putin stridenta decat cele pe care le exhibeaza de obicei cand e nevoita sa infrunte opinii ostile. Si este mai intotdeauna. Daca Elena s-a imbracat in nuante dulci si neagresive, Viorel Hrebenciuc a ramas invelit in tonurile tipatoare ale flacarii violet, despre care a dezvaluit in campanie ca il protejeaza pe Traian Basescu si ii potenteaza performantele in zilele de joi.
Desi, intre timp, misterul puloverelor mov pe care le purta seful statului in campanie s-a lamurit, chiar s-a spulberat, Hrebenciuc nu mai poate iesi din zona mistica. A dovedit-o si la audieri, cand a vrut sa stie de la ministrul de Externe Theodor Baconski ce-a vrut Papa sa zica atunci cand a gratulat Romania cu frumosul si ecumenicul epitet de Gradina a Maicii Domnului,. Prilej pentru Baconski de face putina parada de cunostintele teologale pe care le poseda, dar si de a potoli fiorii ezoterici care il strabat pe Hrebenciuc inca de la inceputul campaniei pentru prezidentiale.
Nu stiu daca trecerea lui Baconski de comisii inseamna ca programul – dar mai ales raspunsul – sau l-a si convins pe Hrebenciuc. Pe care il banuiesc ca, dupa ce a votat, a dat fuga sa vizioneze inregistrarea cu vizita Papei, avid sa-l surprinda pe Suveranul Pontif invesmantat in purpura violet a Vaticanului. Daca vizita s-antamplat si intr-o joi, ma tem ca Viorel va fi foarte framantat in mandatul asta in Opozitie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.