Mare dihonie între liberalii din capitală – Cristian Bușoi demisionează de la...

Mare dihonie între liberalii din capitală – Cristian Bușoi demisionează de la șefia PNL București, liderii a cinci sectoare se retrag și ei!

0 67

Europarlamentarul Cristian Bușoi demisionează de la șefia PNL București, anunțul urmând a fi făcut în cadrul ședinței conducerii partidului din această dimineață. De asemenea, liderii a cinci organizații de sector și-au depus și ei demisiile.
Singura excepție este Anca Boagiu de la sectorul doi, care și-a anunțat colegii că nu este de acord cu demisia în bloc și nici nu se simte solidară cu cei care au făcut acest gest. Se vede dela distanță marile diferențe dintre PNL-iști și PD-L-iști.

„Și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București”.”

Cristian Bușoi conduce filiala PNL București, Victor Picu este lider PNL Sector 1, Anca Boagiu este președinte PNL Sector 2, Florin Alexe la PNL Sector 3, Răzvan Sava la PNL Sector 4 , Cristian Marian Olteanu la PNL Sector 5 iar Cornel Pieptea la PNL Sector 6.

Cristian Bușoi susține că „cel mai înțelept este să ne retragem”.
Într-un comunicat de presă acesta arată că, „PNL are nevoie de unitate, a câștigat alegerile europarlamentare și nu dorim discuții în contradictoriu în Biroul Politic și nu dorim să punem președinții din țară să aleagă între conducerea partidului și solidaritatea cu organizația București. De aceea, am decis ca cel mai înțelept este să ne retragem. Voi rămâne implicat în organizația PNL București și voi rămâne activ în dezbaterile privind temele pe București”.
Europarlamentarul susține să a reușit totuși să dubleze numărul de voturi obținute de PNL în București, chiar dacă procentual partidul stă prost în Capitală. Mai mult, el spune că „si conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București”.

Am preluat organizația la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentate de anul acesta, PNL București a obținut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca președinte al PNL București, eu și întreaga echipă de conducerea a PNL București ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la București. Îmi asum răspunderea și pentru că sunt de 23 de ani în PNL și am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNL”, precizează el.
Decizia vine în contextul în care liberalii voiau înlocuirea conducerii organizației de la București pentru rezultatele slabe la ultimele rânduri de alegeri.

Măsuri drastice în PNL după alegeri. Șefii de la București, pe lista neagră a lui Orban. Rareș Bogdan, favorit pentru preluarea organizației din Capitală

Liberalii se vor reuni luni, în ședința conducerii partidului pentru a face o analiză a scorurilor obținute de filialele partidului, iar în acest context, Rareș Bogdan l-ar putea înlocui pe Cristian Bușoi la șefia PNL București, potrivit unor surse politice.
Schimbarea lui Cristian Bușoi era decisă după ce organizația PNL București a obținut un scor foarte slab la alegerile europarlamentare, cam jumătate din scorul general al formațiunii, au precizat sursele citate.

HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.