Mare deficit de spatiu verde in Brasov

Mare deficit de spatiu verde in Brasov

0 50

Pare ciudata afirmatia aceasta, atata vreme cat Brasovul este inconjurat de muntii cu verdeata lor. Insa acesti munti nu ne cresc in fata casei sau pe unde ne desfasuram activitatea zilnica.
La Brasov, spatiul verde pe cap de locuitor este de 7 mp, mult sub cota admisa ca minima de normele europene, acestea fiind de 26 mp/locuitor, dar peste ce se gaseste in Bucuresti, unde locuitorii beneficiaza de doar 2,5 mp.
In comparatie, Stockholmul prezinta 82 mp/locuitor, Viena 70 mp, Varsovia 31 mp.
Aceasta situatie dezastruoasa de la noi se datoreaza faptului ca, in Romania postrevolutionara, s-a construit fara discernamant, salbatic si in interesul catorva, nu al multimii. Iar acest lucru inadmisibil este urmarea unor semnaturi interesate, mazgalite de unii primari si subalternii lor sprancenati pe diferitele autorizatii. Revenind la situatia din Brasov, nu pot decat sa ma tavalesc de ras cand mi se spune ca am la dispozitie 7 meti patrati de verdeata, iar cand ma uit mirat in jur, sunt atentionat sa ma uit spre Tampa si verdeata de pe ea, acestea fiind socotite ca facand parte din cei 7 mp.
Oare cum as putea eu, locuitor prin Craiter, Astra, Uzina 2, Timis-Triaj sau chiar Metrom si Tractorul, sa beneficiez de metrii mei patrati aflati pe Tampa decat catarandu-ma zilnic pe ea, iar pentru asa ceva nu am timp, caci strang bani sa-mi fac vila in Schei, la poale de munti bine mirositori.
Pana atunci insa vreau sa-i intreb pe edilii brasoveni daca nu le este macar jena, daca nu rusine, sa faca asemenea afirmatii gratuite, prin care jignesc brasovenii, pe cei care nu vor sa se lase dusi de nas.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.