MARE BRANZA

MARE BRANZA

0 352

Exxon Mobile Corporation, (parca asa se cheama) este o mare companie americana care are „legatura” cu o spaga de 10.000 de $ pe cap de specialist, platita unor „mercenari” pentru a contrazice un raport stiintific editat sub egida O.N.U privind incalzirea globala.
Pentru ca nu avem date, pentru ca nu vrem sa calcam/incalcam o gogomanie numita legea calomniei, (o mare gogomanie pentru tara Romania, unde daca dai un tun de milioane de euro nu faci puscarie, dar daca porcaiesti „tunarul” bugetului de stat poti face puscarie) expediem cateva intrebari fara a preciza destinatarul. Cu predicat dar fara subiect”!
Oare cate milioane de euro pe cap de specialist (negociator) stau in spatele celei mai mici redevente din domeniul petrolului din lume? Redeventa pe care – binenteles, din pacate – o incaseaza statul ROMAN!
Oare cate milioane de euro a platit si inca plateste contribuabilul roman pentru creditele BANCOREX, Banca Agricola etc., dar pentru creditele garantate de guvernul roman? O fi fost mita pe cap de specialist pentru aprobarea creditului sau pe cap de semnatura?
Oare cate milioane de euro plateste contribuabilul roman pentru ca punand lupul paznic la oi „a jucat” (novice si de buna credinta) la S.A.F.I., F.N.I., CARITAS, etc. sub ochiul intors (complice?!) al autoritatilor si sub lumina reflectoarelor unor televiziuni detergent (spalatori de infractori, derbedei, etc.).
Oprim enumerarea tot cu o intrebare. Oare in aceste ultime doua cazuri FAVORIZAREA baietilor destepti o fi tot una cu favorizarea infractorului?
Pana sa vorbim despre branza, mai am o intrebare (sigur retorica) oare toate aceste milioane sa se fi concretizat in mosteniri de la tot felul de rude si prieteni, in zestrea sotiilor, in ajutoarele unor rude care cam zgarie branza in strainatate, in fabuloasele sume castigate de inalti functionari de stat din munca campului (sigur in afara programului)?
Gata, am ajuns la branza si ii sfatuim pe ciobanii romani sa infiinteze o firma de lobby – S.C. BRANZA S.R.L. cu sediul la Stana de Vale, adresa de web www.branza romaneasca.ro si sa ceara guvernului roman sa gaseasca specialisti europeni, care in schimbul a 10 kg. de branza pe cap de specialist (nu mercenar, recompensa nu spaga) sa sprijine reglementarea corespunzatoare a oieritului in Romania.
Rog electoratul roman sa organizeze marsuri, mitinguri si liste de semnaturi in sprijinul acestei actiuni.
Dragi romani, sprijiniti aceasta actiune daca nu din solidaritate (?!), daca nu din respect pentru traditii, macar din interes, s-ar putea sa mancati o branza nu numai mai scumpa ci si mai proasta (vezi expresia „ou de tara”) si din an in an de Paste sau de Craciun (?) dar sa nu va sperii.
Sigur aveti si varianta sa dati din mana a lehamite, ramanand la televizor si mormaind „mare branza”!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.