MARE BRANZA sau INVERS DE VICEVERSA ?!

MARE BRANZA sau INVERS DE VICEVERSA ?!

0 201

Exxon Mobile Corporation, (parca asa se cheama) este o mare companie americana care are „legatura” cu o spaga de 10.000 de $ pe cap de specialist, platita unor „mercenari” pentru a contrazice un raport stiintific editat sub egida O.N.U privind incalzirea globala.


Iata o informatie cu subiect si predicat care circula de cateva zile.


Pentru ca nu avem date si pentru ca nu vrem sa devenim subiecti la o gogomanie numita legea calomniei, (pentru? Romania ca tara, unde daca dai un tun de milioane de euro? nu faci puscarie, dar daca porcaiesti „tunarul” bugetului de stat, ai sanse mari, daca nu pe toate, de a face puscarie!) expediem cateva intrebari fara a preciza destinatarul.


Cu predicat dar fara subiect!  1. Oare cate milioane de euro pe cap de specialist (negociator) stau in spatele celei mai mici redevente din lume in domeniul petrolului? Redeventa pe care – binenteles, din pacate – o incaseaza statul ROMAN de la beneficiarii petrolului romanesc: OMV si Patriciu!
  2. Oare cate milioane de euro a platit si inca plateste contribuabilul roman pentru creditele BANCOREX, Banca Agricola etc. sau pentru creditele garantate de guvernul roman? O fi fost mita pe cap de specialist pentru aprobarea creditului sau pe cap de semnatura?
  3. Oare cate milioane de euro plateste contribuabilul roman pentru ca punand lupul paznic la oi „a jucat” (novice si de buna credinta) la S.A.F.I., F.N.I., CARITAS, etc. sub ochiul intors (complice?!) al autoritatilor si sub lumina reflectoarelor unor televiziuni detergent (spalatoare de infractori, derbedei, etc.). Oprim enumerarea tot cu o intrebare.
  4. Oare in aceste ultime doua cazuri favorizarea „baietilor destepti” o fi tot una cu favorizarea infractorului, in acest sistem „ticalosit”?Pana sa vorbim despre branza, mai am o intrebare (retorica evident)
  5. Oare toate aceste milioane sa se fi concretizat in mosteniri de la tot felul de rude si prieteni, in zestrea sotiilor, in ajutoarele unor rude de departe (neica nimeni sau doar niste zgarie branza in strainataturi), in fabuloasele sume castigate de inalti functionari de stat din munca campului (desigur in afara programului de lucru, probabil in weekend-uri sau vacanta de Craciun)?

Gata!


Am ajuns la „branza” si ii sfatuim pe ciobanii romani sa infiinteze o firma de lobby – S.C. BRANZA S.R.L. cu sediul la Stana de Vale, adresa de web www.branza romaneasca.ro si sa ceara guvernului roman sa gaseasca specialisti europeni, care in schimbul a 10 kg de branza pe cap de specialist (nu mercenar), ca recompensa (nu spaga) sa reglementeze corespunzator oieritul in Romania.


Electoratul roman poate sa organizeze marsuri, mitinguri si liste de semnaturi in sprijinul acestei actiuni.


Dragi romani, sprijiniti aceasta actiune daca nu din solidaritate (?!), daca nu din respect pentru traditii, macar din interes!


S-ar putea sa mancati o branza nu numai mai scumpa, ci si mult mai proasta („oul de tara”) si din an in an, adica ?de Paste !? Dar nu vreau sa sperii pe nimeni.


Cu siguranta aveti si varianta sa dati din mana a lehamite, ramanand la televizor si mormaind „mare branza”!


?


?


P.S.


Citesc stupefiat, o stire de ultima ora, guvernatorul B.N.R., domnul Mugur Isarescu, a fost decorat de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, cu Ordinul Industrial si Comercial in grad de mare ofiter.


Sunt stupefiat, cunoscand normele cu care B.N.R. limiteaza si ingreuneaza accesul populatiei la credite!


?Aceste norme sunt intr-o totala contradictie cu cealalta atitudine a B.N.R., cea vis-a-vis de „creditele” tip Bancorex, tip S.A.F.I., tip F.N.I., tip CARITAS!


Apreciati probabil si dumneavoastra atitudinea daca nu chiar grija manifestata sub indulgenta – binevoitoare a B.N.R. fata de aceste societati!


Ordinul Industrial si comercial in grad de mare ofiter, s-a acordat pentru subtilitatea prin care cetateanului i „s-au ?garantat investitiile” (?)!


Cu siguranta nu i s-a acordat guvernatorului dintotdeauna al Romaniei (acest post public bugetat tratat ca o mostenire) pentru ?atitudinea sever – restrictiva fata de societatile care vand cetateanului un frigider sau o masina de spalat „doar cu buletinul”!


?Sa fie decorarea un „indemn” pentru vreun procuror sa se intrebe in scris:


Cum e cu „favorizarea baietilor destepti”?


?


Sa inteleg eu atat de „gresit”, atat de prost, atat de „invers de viceversa”.


?


Ion Ghe. Cumpana


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.