Mardare, Brenciu & comp. – luptatori cu rol… amanat la Revolutie

Mardare, Brenciu & comp. – luptatori cu rol… amanat la Revolutie

1 1588

Mardare insusi s-a vazut ignorat de catre membrii Comisiei: in aceeasi situatie se afla Freund Brenciu Mircea Aurel sau Maftei Gheorghe, principalii artizani ai campaniei de denigrare a contestatarilor apartinand Asociatiei 21 decembrie 1989 Brasov.

Planurile ALRUE 89 de a scoate cat mai multi luptatori cu rol determinant la hectar au fost zadarnicite deocamdata. In sedinta din 27 octombrie, Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989 a amanat acordarea ravnitului titlu pentru aproape toate persoanele carora le fusesera contestate de la Brasov meritele in evenimentele de la Revolutie.
Din lista de 77 de dosare amanate, mai mult de jumatate – 45 la numar – apartin unor membri ai ALRUE 89, asociatie condusa de Vasile Mardare, care isi vad astfel suspendata pentru moment strategia de a-si adauga in CV-urile de revolutionari contestati titulatura de determinant la revolutie.
Mardare insusi s-a vazut ignorat de catre membrii Comisiei: in aceeasi situatie se afla Freund Brenciu Mircea Aurel sau Maftei Gheorghe, principalii artizani ai campaniei de denigrare a contestatarilor apartinand Asociatiei 21 decembrie 1989 Brasov. revolutionaribv1
Se pare ca scrisoarea trimisa in urma cu cateva saptamani de la Brasov, in care se cerea reanalizarea dosarelor celor 3 si ale altor zeci de persoane ale caror fapte revolutionare au trezit dubii, a fost luata in serios de catre membrii Comisiei Parlamentare. Si care, cu siguranta, nu pot fi acuzati de stari psihotice, asa cum a fost diagnosticat de catre contestati Ioan Demi, presedintele Asociatiei 21 decembrie 1989, pentru faptul ca a fost unul dintre semnatarii petitiei de la Brasov.
Daca dubiosii care isi facusera dosare de determinanti au fost pusi in asteptare de Comisia Parlamentara, tututor membrilor Asociatiei conduse de Ioan Demi, care inaintasera si ei documentatia, li s-au aprobat dosarele.
Oamenii asteapta acum semnatura prezidentiala de confirmare pentru a le fi recunoscut titlul de luptator cu rol determinant la Revolutie.
Pana cand vor convinge Comisia parlamentara de meritele determinante la evenimentele din decembrie 89, revolutionarii indoielnici de pe lista contestatilor, in frunte cu presedintele Vasile Mardare, se pot considera luptatori cu rol … amanat la Revolutie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.